Angrepet av katt: - Den klikka helt

Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth (31) fikk en skrekkartet opplevelse på tur med sønnen og hunden torsdag, da en katt plutselig gikk til angrep - og nektet å gi seg.

KATTEBITT: Under en gåtur med sønnen og hunden, ble Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth plutselig angrepet av en aggressiv katt. Video: Instagram @marthecatalina / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

31-åringen, som er bosatt på Tolvsrød utenfor Tønsberg i Vestfold, fikk livet snudd på hodet etter en tur til Kenya i 2011.

Hun lever med kroniske nervesmerter - sannsynligvis forårsaket av et sjeldent og farlig virus, og er derfor avhengig av rullestol for avlastning.

På torsdagsturen satt Dagslet-Kjendseth i rullestolen, mens sykkelvogna med sønnen var festet bakpå, og hunden gikk ved siden av.

- Jeg så en katt et stykke fram i veien, og tok derfor hunden min opp på fanget, slik at den ikke skulle bjeffe og vekke sønnen min som sov i sykkelvogna, sier hun til Dagbladet.

SKREMMENDE OPPLEVELSE: Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth (31) forteller at hun ble angrepet av en katt da hun var på tur med sønnen og hunden torsdag. Foto: Privat
SKREMMENDE OPPLEVELSE: Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth (31) forteller at hun ble angrepet av en katt da hun var på tur med sønnen og hunden torsdag. Foto: Privat Vis mer

- Full angrepsmodus

Katten hadde imidlertid andre planer, og kom målrettet mot rullestolen og satt seg rett foran den slik at hun ikke kom forbi, forteller hun.

- Jeg prøver å jage den vekk. Sier «husj», men den rører seg ikke. Jeg fortsetter å «husje» og veiver med armene, og da hopper den på meg for å prøve å ta bikkja mi, sier hun.

Dagslet-Kjendseth forteller at hun hadde en varmepose rundt beina, og det var derfor ikke bare-bare å skulle komme seg ut av den og reise seg opp. I stedet forsøkte hun så godt hun kunne å beskytte både seg selv og hunden med den ene armen.

- Katten går rett til angrep, og klikker helt mentalt på meg. Den går i full angrepsmodus. Det gikk veldig fort, og det var grusomt vondt, forteller hun.

Måtte få hjelp

Ifølge Dagslet-Kjendseth forsøkte katten å angripe ansiktet til hunden, samtidig som hun fortsatte forsøkene med å dytte den vekk med armen.

- Men katta ga seg ikke og fortsatte å forsøke å ta oss.

VONDT: Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth fortalte om store smerter etter angrepet fra katten i en video på Instagram. Foto: Skjermbilde Instagram
VONDT: Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth fortalte om store smerter etter angrepet fra katten i en video på Instagram. Foto: Skjermbilde Instagram Vis mer

En dame fra en nærliggende bussholdeplass kom til slutt ilende til, og klarte endelig å få katten ned fra fanget hennes, forteller hun.

- Jeg spurte henne om jeg kunne kjøre, og hun svarte «ja, fort, fort, fort». Jeg hørte at hun skrek, og jeg tror hun prøvde å jage den skikkelig. Jeg så at den til slutt pilte vekk og forsvant.

Flere angrepet

Vel hjemme delte Dagslet-Kjendseth den skremmende opplevelsen med sine i overkant av 3000 følgere på Instagram, hvor hun til daglig blant annet er åpen om livet med en kronisk sykdom, og opp og nedturene som følger med.

LEGEVAKT: Dagslet-Kjendseth måtte på legevakten etter møtet med katten. Der fikk hun stivkrampesprøyte, og hun må også gå på antibiotika i noen dager, forteller hun. Foto: Skjermdump Instagram
LEGEVAKT: Dagslet-Kjendseth måtte på legevakten etter møtet med katten. Der fikk hun stivkrampesprøyte, og hun må også gå på antibiotika i noen dager, forteller hun. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Etter å ha snakket om angrepet på Instagram, så har jeg blitt kontaktet av flere som har blitt angrepet av en katt på den veien der i sommer og fått ganske store skader på beina sine. Så det må være en veldig aggressiv katt. De har gitt passende beskrivelser av den, så jeg tror det er snakk om den samme.

Også foreldre i området har tatt kontakt, og er bekymret for å gå på veien med barna sine, forteller hun.

Planen er derfor å ta kontakt med Dyrebeskyttelsen og høre hva som kan gjøres, sier Dagslet-Kjendseth.

- Den kan jo ikke fortsette å være der.

GÅR VIRALT: Katten Lord Silver har fått tre millioner visninger på Tiktok etter dette påfunnet. Video: Rosa Dokken Gaski Vis mer

- Masse smerter

I videoen hun la ut på Instagram etter hendelsen, var hun tydelig preget av det som nettopp hadde skjedd, og viste også fram hånda og armen som hadde tydelige og blodige merker etter møtet med katten.

- Jeg er veldig vant til smerte, så jeg pleier ikke å vise det så tydelig, men jeg klarte ikke å holde det inni meg. Jeg var litt i sjokk og hadde masse smerter, forteller 31-åringen.

Hun oppsøkte seinere legevakta og fikk stivkrampesprøyte og renset sårene. Hun må også ta antibiotika en stund, sier hun.

- Kuttene gjør ikke så vondt nå, men jeg har hovnet opp ganske mye på ringfinger og lillefinger, og jeg klarer nesten ikke røre dem, så jeg får ikke brukt hånda så mye.

FJERN DEG: En modig katt slo en stor pytonslang på nesen for å stoppe den fra å angripe. Video: Kameraone. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Glad det gikk bra

Gata hvor Dagslet-Kjendseth ble angrepet, ligger like i nærheten av Dagslet-Kjendseth og familiens hus.

- Jeg er ikke så fornøyd med det, men siden det er i den gata jeg har hørt at folk har blitt angrepet, vil jeg tro at den holder seg mest der, og jeg kan styre unna den gata som regel, forteller hun.

I ettertid har hun vært takknemlig for at det gikk bra med både sønnen og hunden.

- Sønnen min var heldigvis i sykkevogna med tak og myggnetting over, så ingenting kunne komme seg inn der. Heller ikke hunden min ble skadd - heldigvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer