Angrepet av kjempefisk

23-årige André Rönnlund fikk sitt livs sjokk da en to meter lang havabbor angrep og var nær ved å bite av ham hodet under en dykkertur nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den unge svensken fra Umeå er på langtidsreise i Australia. På nyttårsaften la den erfarne dykkeren ut på tur til undervannsparadiset Great Barrier Reef.

Dykkerekspedisjonen ned til vraket av SS Yngala kunne endt med katastrofe for André Rönnlund. På 15 meters dyp gaper en 2 meter lang og 180 kilo tung havabbor over Andrés hode. De sylskarpe tennene holder André fast i et stålgrep.

Sår

Til alt hell spyttet fisken ut André som klarte å sparke kjempen fra seg. Med store sår på hals og nakken begynte 23-åringen oppstigningen, mens det svartnet for øynene hans. Han beholdt roen og klarte å ta seg til overflaten, skriver Expressen. Da hadde fisken revet av ham dykkerutstyret.

Dagen etter angrepet ringte den utsatte dykkeren til foreldrene i Sverige.

- Jeg trodde ikke det var sant, at hans hode hadde vært inne i munnen på fisken, forteller Staffan Rönnlund, faren til André, til Expressen.

Livsfarlig

< b>

Australske myndigheter har bestemt at «Grumpy» som fisken er døpt, skal få leve i fred. Men fisken skal overvåkes. Ifølge marinforskeren John Fairfax kunne det ublide fiskemøtet kostet André livet.

- Disse fiskene er så sterke, at dersom den hadde sprelt med kroppen kunne den lett ha knekt nakken på André, sier Fairfax.

Han mener André hadde flaks som overlevde, og advarer andre dykkere i området.

Fairfax har selv hatt en nær-abbor-opplevelse. I 1966 kom en havabbor mot ham, og han klarte i siste liten å avfyre harpunen sin før han etter eget utsagn kunne blitt middagsmat.

De største abbor-artene lever i varme farvann, og såkalte groupers kan bli opptil 3 meter lange.

KJEMPE: Havabboren kan bli opptil 3 meter lang. Og ganske mannevond...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer