Angrepet av livsfarlig kjøttetende bakterie: Måtte amputere hendene

Fra før har Aimee Copeland (24) amputert både bein og fingre. Legene forsøker alt for å redde livet hennes.

 KJEMPER FOR LIVET:  Før ulykken var Aimee (24) en livsglad og aktiv student. Nå kjemper hun for livet mot den livsfarlige kjøtteetende bakterien. Foto: AP / privat
KJEMPER FOR LIVET: Før ulykken var Aimee (24) en livsglad og aktiv student. Nå kjemper hun for livet mot den livsfarlige kjøtteetende bakterien. Foto: AP / privatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24-åringen var på kajakktur med venner utenfor Atlanta i USA da ulykken inntraff.

Da hun skulle prøve en taubane røyk tauet. Hun falt og fikk et kutt i leggen.

3. mai, tre dager etter ulykken, konstaterte legene at jenta var infisert av den kjøttetende bakterien Aeromonas hydrophila.

Siden har legene kjempet for å berge livet til den unge jenta.

Fra tidligere har den uheldige jenta måtte amputere en fot og flere fingre på grunn av bakterieangrepet. Lemmene måtte amputeres etter at bakterien ødelagte blodkar.

- La oss gjøre det Den hjerteskjærende historien om den uheldige 24-åringen har gått rundt over hele USA. På en Facebook-side har også faren begynt å oppdatere leserne om tilstanden til jenta, skriver CNN.

Blant annet har han skrevet ett innlegg om da han måtte fortelle datteren om at også hendene måtte amputeres.

«Jeg grep Aimees hender og holdt dem opp mot ansiktet hennes. Hun trakk dem ikke tilbake i frykt. Hun visste hvilken tilstand hun er i» skriver han.

Etter å ha mottatt den dårlige nyheten så den tapre jenta ned på hendene sine, før hun utbrøt.

- La oss gjøre det.

«Jeg har aldri sett lignende til mot», skriver faren om hendelsen.

- Ingenting å frykte Siri Helene Hauge, lege ved infeksjonsovervåkningsavdelinga på Folkehelseinstituttet (FHI), forklarer at bakterien ikke er noe folk burde frykte i hverdagen.

- Såvidt jeg forstår lever denne bakterien i vannet, og den er nok mer farlig for fisk enn for mennesker, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller videre at bakterien nok finnes i Norge, men at FHI ikke har noen form for overvåkning av denne bakterien.

- Det er først og fremst folk med nedsatt immunsystem, eller diabetikere som får lett sår, som har høyere risiko for infeksjon fra slike bakterier. Men det er som sagt ingenting man burde gå rundt og engste seg for. Vi omgås bakterier hele tiden, sier hun.

 RYSTET:  Søster Paige (t.v) og pappa Andy Copeland har fått livene snudd opp ned etter at Aimee ble rammet av den livsfarlige bakterien. Foto: AP
RYSTET: Søster Paige (t.v) og pappa Andy Copeland har fått livene snudd opp ned etter at Aimee ble rammet av den livsfarlige bakterien. Foto: AP Vis mer