Angrepet av puma

Jack (5) ble hardt skadd etter at kattedyret angrep ham.

FULL AV KUTT: Jack ble sendt til akuttmottaket etter hendelsen. Foto: Gofundme/privat

FULL AV KUTT: Jack ble sendt til akuttmottaket etter hendelsen. Foto: Gofundme/privat

Vis mer
Publisert

En femåring fra California overlevde et skrekkmøte med en puma tirsdag.

Gutten ble identifisert som Jack i en innsamlingsaksjon startet av tanta, Amie Wagner, for å dekke familiens helseutgifter. Hun uttaler seg på vegne av familien hans.

Kroppen til Jack skal være dekket i kutt, klor- og blåmerker. Spesielt ansiktet er hardt rammet og han har fått et brudd nær det ene øyet, ifølge tanta.

MODIG: Tanta til Jack beskriver han som modig og eventyrlysten. Foto: Privat/Gofundme
MODIG: Tanta til Jack beskriver han som modig og eventyrlysten. Foto: Privat/Gofundme Vis mer

Det var tirsdag kveld da Jack skal ble angrepet av det store kattedyret utenfor gården i Half Moon Bay i California. Han skal ha løpt foran moren og bestefaren sin da dyret gikk til angrep og han og moren skal ha kjempet imot, ifølge tanta.

- Pumaen valgte feil gutt og mamma å «tulle» med, skriver Wagner på innsamlingssida.

RASER: Videoer fra dyreparker i Kina skaper sinne. Her kaster tilskuere flasker på dyret. Video: Newsflare. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hun beskriver Jack som den «modigste, mest eventyrlystne lille fyren hun har møtt».

- Jeg er ikke overrasket over at det er Jack som kunne kjempe med en fjelløve og vinne, skriver hun.

Det lokale politiet, San Mateo County Sheriff's Office, skriver på Facebook at de etterforsker angrepet.

- Vi bekrefter at et barn ble sendt til akuttmottaket etter angrepet. Vi sender mange varme tanker og ønsker om barnet raskt blir frisk igjen, skriver de.

SKADD: Tanta til Jack samler inn penger for å hjelpe Jacks foreldre med å dekke helseutgifter. Foto: Privat/Gofundme
SKADD: Tanta til Jack samler inn penger for å hjelpe Jacks foreldre med å dekke helseutgifter. Foto: Privat/Gofundme Vis mer

Til avisa People sier sjefen for departementet for fisk og dyreliv i California Patrick Foy at de etterforsker saken og håper de finne fjelløven.

- Sannsynligheten for å bli angrepet av en puma er lav, men hvis du ser en så stå støtt, og hvis du blir angrepet slå tilbake, sier han, og legger til at familien på Half Moon Bay gjorde alt riktig.

En puma kalles også fjelløve og er utbredt i hele Nord- og Sør-Amerika, ifølge Store norske leksikon. Puma regnes som livskraftig av den internasjonale naturvernunionen, men bestanden er i nedgang.

En lokal dyreverngruppe,«Bay Area Puma Project», uttalte til kanalen Fox 9 at kattedyret sannsynligvis var en av to unger som lusket i området med moren sin, ifølge People.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer