Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet av rottweiler

SKIEN (Dagbladet): To illsinte rottweilere beit to småbarn og tre voksne utenfor en barnehage i Skien. Deretter terroriserte de en hel skole med 500 elever i over en time inntil politiet fikk fanget hundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marerittet fant sted tidlig fredag morgen.

Ett av barna, som var på vei til barneskolen like ved, og et par av de voksne ble påført stygge bittskader da hundene angrep.
- Vi har måttet behandle tre voksne og to barn for bitt- og sjokkskader. De fikk også antibiotika og sprøyter mot stivkrampe, uttaler legesekretær Mette Nicolaysen ved Gulset legesenter i Skien til Varden.

Hundene angrep også Marianne Hellberg (25) og de to barna hennes. De var på vei til barnehagen, og Marianne fikk med nød og neppe reddet seg og barna.

- Jeg var vettskremt. Vi hadde bare ti meter igjen å gå til porten til barnehagen da de to hundene kom stormende ut av skogen og angrep. Jeg er redd for bikkjer fra før, men prøvde å være rolig. Jeanette (2) fikk jeg løftet opp på armen, men hundene beit Toni André (5) før vi kom i sikkerhet, sier Marianne Helleberg (25) til Dagbladet. Hun er fremdeles skjelven etter den uhyggelige opplevelsen.

Reddet av klær

Lille Toni André ville ikke skrike. Før hundene dukket opp hadde moren fortalt ham at han alltid var trygg mens han var i nærheten av henne. Derfor ville han ikke vise at han var redd. Først etter at han var trygt innenfor barnehageporten turde han fortelle at han var redd.

- Jeg så ikke at han ble bitt fordi jeg var så opptatt med å få oss i sikkerhet. Heldigvis hadde han flere lag med tjukke klær på seg. Bevernylon-dressen har reddet ham, et tydelig blåmerke viser hvor hundens tenner traff, men det ble ikke noe hull på huden, sier moren lykkelig over at det tross alt gikk bra.

Snille hunder

Selv synes Toni André at han har vært tøff. Den store helten hans er Supermann, yndlingspyjamasen er også nøyaktig lik trikoten til helten.
- Jeg er nesten som Supermann, derfor ble jeg ikke skadet, smiler pjokken, som legger til at han liker hunder. Men bare de snille, ikke de som biter.

Marianne, derimot, klarer ikke helt å få den grufulle hendelsen ut av hodet. Natt til i går så hun flere ganger for seg hvor ille det kunne ha gått. Hun ser episoden som en uvirkelig skrekkfilm.

Nå ønsker hun at de to løpske hundene blir tatt av dage.

Hele Norges coronakart