Angrepet av ulver?

SKIPTVEDT (Dagbladet): - Jeg var livredd for meg og bikkja, sier Thorvald Næss (49). Han var ute og luftet hunden ved 13-tida i går da han ble angrepet av noe han tror var ulver midt i et boligstrøk i Skiptvedt i Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næss fikk et stygt bitt i høyre ankel.

- De prøvde å angripe hunden min, Rasti. Derfor sparket jeg etter dyrene. De var aggressive og forfulgte meg helt hjem til døra. Jeg følte meg ikke trygg før jeg hadde låst døra. De ulveliknende dyra stod og ulte utenfor.

Næss har store skader på høyre ankel. Han ble i går behandlet på Legevakta i Askim, men kunne dra hjem igjen samme kveld.

- Hoggtannbitt

Leder i Viltnemda i Skiptvedt, Kay Wammer, opplyser at det er en ulveflokk på seks dyr i området. Dagbladet viste bildene til Wammer som kunne bekrefte at det var et bitt.

- Jeg kan bekrefte at dette sannsynligvis er et hoggtannbitt. Det er imidlertid vanskelig å avgjøre om det kommer fra en ulv eller en hybrid, sier Wammer. Krysninger av ulv og hund har blitt stadig vanligere langs svenskegrensen de siste årene.

- Jeg er ikke sikker på om det var ulv, men det var i hvert fall noe lignende, sier en tydelig skremt Næss. Den tidligere Lofot-fiskeren tenker med frykt på at det kunne vært barna hans som ble utsatt for angrepet. Næss har to tvillinger på åtte år og en sønn på elleve. De lufter ofte hunden.

Kona Tordis kom hjem ved 16-tida og fant hele kjøkkenet fullt av blod.

- Tidligere var jeg for fritt dyreliv, men etter denne hendelsen har vi skiftet mening, sier ekteparet.

Livredde naboer

Bonde Tor Sperstad (42) er nabo til Thorvald Næss. Han har sett ulver mange ganger tidligere og frykter for livet til barna sine.

- Nå må det bli slutt på å ha ulver rekende i nærmiljøet.

Sperstad ser ofte ulvene ute på jordet når han er ute med traktoren. Han synes de oppfører seg merkelig fordi de er ikke redde. Det rimer ikke med forskernes forsikringer om at dyra skyr mennesker.

Thorvald Næss, mener at han ble jaget av fem ulver. - Jeg fryktet for mitt eget liv, sier han. Hunden Rasti slikker sårene.