GISLER REDDET UT: Her blir noen av gislene reddet ut av sikkerhetsstyrker. Foto: AFP / NTB Scanpix
GISLER REDDET UT: Her blir noen av gislene reddet ut av sikkerhetsstyrker. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Angrepet i Kenya er over. 147 drept på høyskole

Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall drepte i angrepet på en høyskole i Kenya torsdag er oppe i 147, opplyser landets myndigheter. De sier angrepet nå er over.

Angrepet skjedde ved daggry torsdag og pågikk i minst seks timer. Minst fire av opprørerne som deltok i angrepet på skolen Garissa University College, er blitt skutt og drept av sikkerhetsstyrker som omringet og sperret av området.

Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Høyskolen som ble angrepet, ligger 15 mil vest for grensen til krigsherjede Somalia. Det er innført portforbud fram til fredag morgen i fire regioner langs grensen.

Angriperne tok en rekke gisler da de slo til, men rundt 50 personer ble raskt sluppet fri.

- Vi sorterte personene og slapp fri muslimene. Det er mange døde kristne inne i bygningen. Vi har også mange kristne i live, sa talsmannen til nyhetsbyrået Reuters.

Kenyas politisjef Joseph Boinet sier de væpnede mennene skjøt vilkårlig rundt seg da de gikk til angrep ved daggry torsdag. En lokal journalist tok et bilde av flere blodige lik bare i ett klasserom på høyskolen.

Samtidig meldes det at noen studenter klarte å ta seg bort fra området på egen hånd.

- Vi hørte noen skudd. Vi lå og sov, så det var vel ved femtiden. Da spratt folk opp og løp for livet, forteller en student.

(NTB)