Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terror i Manchester

Angrepet i Manchester: -  Angriperen handlet sannsynligvis ikke alene

Kritisk for 22 av de skadde.

LIVREDDENDE HJELP: Hjelpemannskap tok hånd om skadede på Manchester Arena etter bomben mandag kveld. Foto: NTB Scanpix
LIVREDDENDE HJELP: Hjelpemannskap tok hånd om skadede på Manchester Arena etter bomben mandag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Salman Abedi , mannen som britisk politi mener står bak angrepet i Manchester, skal ha fått hjelp. Det hevder innenriksminister Amber Rudd.

- Det virker sannsynlig, sier Rudd, ifølge BBC.

Abdi skal også ha vært en kjenning av politiet. Samtidig hevder en skolevenn av 22-åringen at Abedi var i Libya kort tid før angrepet.

Ifølge The Times jobber politiet nå med å finne ut hva han gjorde i landet, og om han eventuelt skal ha vært på en jihadist-leir.

- Han reiste til Libya for tre uker siden og kom tilbake for noen dager siden, sier vennen til avisa.

Drepte 22 mennesker

Det var tirsdag kveld politiet i Manchester bekreftet mistanken om at Abedi som sprengte seg selv i lufta inne i foajén i Manchester Arena mandag kveld.

22 personer mistet livet og 119 ble skadd da folk var på vei ut av Ariana Grande-konserten. 12 av de skadde er under 16 år. Helsemyndighetene i Manchester opplyser onsdag det er kritisk for 20 av de skadde, ifølge The Telegraph.

Politiet meldte i går at de skal ha sikret seg flere overvåkningsbilder av 22-åringen.

Hadde ID-papirer

Abedi skal ha hatt identifikasjonspapirer på seg da han sprengte seg selv i lufta.

Reuters skriver at den mistenkte terroristen tok tog fra London til Manchester tidligere på dagen tirsdag.

Den terrormistenktes foreldre skal være født i Libya, men flyktet fra Muammar Kadafis regime. De reiste først til London, for så å flytte til Manchester, der Salman Abedi ble født på nyttårsaften i 1994, ifølge BBC.

MOR OG DØTRE: - Vi så unge gutter som sa at de hadde sett masse kropper, liggende på gulvet og dekket i blod, sier Heidi Hemblys til CNN. I videoen forteller hun om de skrekkslagne minuttene etter at en bombe eksploderte mens hun var på Ariana Grande-konsert sammen med sine to døtre, mandag kveld. Video: CNN Vis mer

Frykter nytt angrep

I etterkant av angrepet, hevet britiske myndigheter trusselnivået i landet fra alvorlig til kritisk.

HEVER TRUSSELNIVÅET: Trusselnivået i Storbritannia er nå hevet fra alvorlig til kritisk, noe som betyr at et nytt terrorangrep kan være nært forestående. Det sa statsminister Theresa May på en pressekonferanse tirsdag kveld. Video: AP Vis mer

- Dette betyr at bevæpnede politibetjenter, som har ansvaret for oppgaver som å bevokte nøkkelsteder, kan bli erstattet av militærpersonell, sa statsminister Theresa May i går om endringene.

Totalt skal 5000 soldater skal settes inn for å utføre politioppgaver. Samtidig skal militærpersonell være synlig tilstede under store arrangementer

- Det vil gi politiet muligheten til å øke antallet bevæpnede politibetjenter som patruljerer viktige steder betraktelig, la May til.

Sjelden heving

Bare to ganger tidligere har trusselnivået i Storbritannia blitt hevet til kritisk.

Den første gangen var i 2006, da britiske myndigheter avdekket planer om å sprenge ti fly på vei mellom Storbritannia og USA.

Året etter ble nivået igjen hevet til kritisk. Dette etter at en mann forsøkte å bombe en nattklubb i London.

Hele Norges coronakart