- Angrepet kan skyldes økonomisk konflikt

To brannbomber kastet mot bolig på Oslo vest.

BRANNTILLØP: Den ene brannbomba ble kastet mot ei rute i huset. En kvinnelig beboer fikk imidlertid slokket flammene med et brannslokkingsapparat. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
BRANNTILLØP: Den ene brannbomba ble kastet mot ei rute i huset. En kvinnelig beboer fikk imidlertid slokket flammene med et brannslokkingsapparat. Foto: Sveinung Uddu Ystad/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har jobbet på spreng for å komme til bunns i hvem som sto bak brannbombeangrepet mot et bolighus på Oslos vestkant i dag morges. Etter at de tidligere har opplyst at de står uten så vel gjerningsperson som motiv, har stemningen i 12-tida snudd:

Politiet legger nå til grunn en teori om at en beboer i det angrepne huset har hatt noe økonomisk uoppgjort med én eller flere personer tilhørende et belastet miljø.

- Vi jobber ut fra hvem som bor i huset, bekrefter Per Olav Utgaard, kriminalvaktleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Videobilder Han bekrefter også at politiet har undersøkt mulighetene for å ta ut overvåkingsbilder fra området.

- Men kvaliteten eller hva som kan komme fram på disse, kan jeg ikke kommentere, sier Utgaard.

Flere av beboerne i det fasjonable strøket ved Frognerparken har overvåkingskameraer som filmer hva som foregår på eiendommene, og politiet skal allerede ha sikret bilder fra kameraer i det aktuelle området.

To brannbomber Det var like før klokka 08 i dag morges at en person kastet to molotovcocktailer - glassflasker med brennbart innhold - mot huset i Madserud allé. Det tok fyr i husveggen, men en kvinnelig beboer fikk raskt slokket flammene med et brannslokkingsapparat.

BRANNBOMBE NR. 2: I tillegg til brannbomba mot vinduet ble en molotovcocktail nr. 2 kastet mot husets garasje. Heller ikke her ble det noen storbrann, på grunn av den kvinnelige beboerens snarrådighet. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
BRANNBOMBE NR. 2: I tillegg til brannbomba mot vinduet ble en molotovcocktail nr. 2 kastet mot husets garasje. Heller ikke her ble det noen storbrann, på grunn av den kvinnelige beboerens snarrådighet. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer

Ingen skal ha sett gjerningspersonen, som ifølge politiets undersøkelser har vært alene om angrepet.

Etterforskerne har avhørt den kvinnelige beboeren og gått på rundspørring i nabolaget, i håp om å bringe fakta i saken på det rene. De ønsker også tips fra publikum.

- Hvis noen har sett noe som kan ha betydning for saken, f.eks. en person som har fylt brennbar væske på flasker på en bensinstasjon, bes de kontakte oss på nummer 22 66 99 66, sier kriminalvaktleder Utgaard.

Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer