Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet med egg

Danmarks statsminister ble i går ettermiddag kastet egg på. Tidligere har blant annet Thorbjørn Jagland og svenskekongen fått en kake i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Fogh Rasmussen (V), som vant valget i november i fjor, møtte i går noen som tydeligvis ikke stemte på ham.

Under overrekkelsen av en pengesjekk fra regjeringen i Nørrebro, sto noen folk utenfor lokalet og hamret på ruten for å påkalle seg statsministerens oppmerksomhet.

Etterpå ble Fogh Rasmussen stoppet av en velger på utsiden av lokalene. De snakket sammen og da benyttet en person muligheten til å kaste et egg i nakken på statsministeren.

Fogh Rasmussen beholdt fatningen, og satte seg etter episoden inn i bilen sin og kjørte bort. Han akter ikke å la hendelsen få noen følger.

- Dette er en gjeng bøller, som det nesten er umulig å snakke fornuft til. Jeg kommer ikke til å iverksette noe spesielt etter denne episoden. Ingen skal forhindre meg i å bevege meg fritt, sier han til den danske avisa Politiken.

Populært med kake

Fogh Rasmussen ble kastet egg på, men Thorbjørn Jagland fikk en hel kake. Han tok det med et smil da han fikk en bløtekake midt i fjeset ved Youngstorget 1. mai i fjor.

Uka før fikk partikollega Sylvia Brustad liknende behandling. Hun ble ikke like blid og politianmeldte hendelsen.

Svenskekungen fikk også smake «tårtan» i fjor. Han bøyde seg over «bakeren» som ble lagt i bakken av sikkerhetsvakter og sa at kaka smakte godt.

I Sverige finnes også kakeofre som finansminister Bosse Ringholm, handelsminister Leif Pagrotsky og EU-parlamentariker Marit Paulsen.

Ute i den store verden finnes «kakemonser» som Verdensbank-sjef James Wolfensohn, Nederlands finansminister Gerrit Zalm, Microsofts Bill Gates, filmmannen Jean-Luc Godard og filosofen Bernard-Henri Levy.

EGG I HODET: Anders Fogh Rasmussen møtte i går en velger som trolig ikke stemte på ham i november i fjor.
FORTSETTER SOM FØR: Til tross for eggepisoden i går, akter Danmarks statsminister å fortsatt bevege seg fritt rundt.
KREMFJES 1: Thorbjørn Jagland fikk ansiktet dekket av krem 1. mai i fjor - og var like glad. Kristin Halvorsen ser ikke like fornøyd ut.
HELT KONGE KAKE! Selv ikke de kongelige er fredet. Her har svenskekonget blitt servert kake.
KREMFJES 2: Nederlands finansminister Gerrit Zalm har her forsynt seg grovt av kaka...
Hele Norges coronakart