Angrepet med øks

Flere menn med øks angrep en 22 år gammel mann som kom kjørende i Bygdøy allé i går. Bilen ble smadret, og mannen sendt blødende til Legevakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det travle ettermiddagsrushet i Bygdøy allé på Oslos beste vestkant kom 22-åringen kjørende i sin Peugeot 206. Der ble han stoppet av en mann som sto på fortauet og gjorde et signal. Da føreren gikk ut av bilen, ble han angrepet av flere menn.

Bevæpnet med øks slo et ukjent antall personer løs mot bilen der 22-åringen satt. Vinduer og takluke på bilen ble slått i stykker. Ifølge vitneforklaringer skal øksa ha blitt brukt som slagvåpen.

Vitner allarmerte politiet som umiddelbart rykket ut. Bevæpnede politistyrker finkjemmet område rundt Solli plass på jakt etter gjerningsmennene.

Kutt i hodet

Den 22 år gamle mannen skal ha blitt funnet blødende like ved bilen. Han ble fraktet til Legevakta med kuttskader i hodet. I går ettermiddag ble han utskrevet.

Kort tid etter ble en av de antatte gjerningsmennene pågrepet i Niels Juls gate, ikke langt fra åstedet. I bilen til den pågrepne fant politiet flere slagvåpen.

Mannen med øksa skal ifølge vitneobservasjoner ha rømt til fots gjennom Hydro-parken og videre nedover Drammensveien. I en bygård i Drammensveien skal han ha slått seg gjennom et vindu. Politiet gjennomsøkte denne gården uten resultat. Seint i går kveld var mannen fortsatt på rømmen.

- Vi ser på dette som en legemsbeskadigelse. Fornærmede har kommet relativt godt ut, men er påført skader og har måtte sy flere sting, sier politiførstebetjent Håkon Berg ved Sentrum politistasjon.

Jakter øksemann

Øksa som ble brukt i angrepet, er foreløpig ikke funnet.

Kilder i politiet beskriver angrepet som et internt oppgjør. Politiet har hatt samtaler med 22-åringen som ble angrepet uten at det har brakt dem nærmere en løsning. Mannen vil i dag bli formelt avhørt om hendelsen.

Det var flere vitner til hendelsen. Vitnene beskriver situasjonen som uoversiktlig, og det er uklart hvor mange personer som deltok i dramaet.

Politiet har et godt signalement på den antatte hovedmannen som stakk fra stedet. Mannen skal ha vært kledd i en farget blå jakke og en kaps. Han har norsk utseende, er rundt 25 år og skal ha normal kroppsbygning, opplyser politiet.

- Vi vil i løpet av kort tid avhøre en rekke vitner og prøve å kartlegge hva som har skjedd, sier Berg.

POLITIJAKT: Bevæpnet politi jaktet den antatte gjerningsmannen.<!--/BTEK1-->
SMADRET BIL: Føreren av denne bilen ble ved 13.20-tida i går stoppet av en mann i Bygdøy allé. Da sjåføren gikk ut, ble han angrepet av en mann med øks. Bilen ble seinere smadret. <!--FOTO--> <!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1-->