Hekketid ble hakketid:

Angrepet på joggetur: - Som en knyttneve

Den danske kvinnen kom løpende på sin lille, sedvanlige søndagstur. Plutselig ble hun rammet av et hardt dunk i hodet.

HEKKETID: I likhet med de fleste foreldre i dyreriket, er også musvåken beskyttende overfor egg og unger. Det fikk en dansk kvinne på joggetur i Esbjerg oppleve. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
HEKKETID: I likhet med de fleste foreldre i dyreriket, er også musvåken beskyttende overfor egg og unger. Det fikk en dansk kvinne på joggetur i Esbjerg oppleve. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Overfallet fant sted på Krebestien i Esbjerg på vestkysten av danske Jylland.

Den første tanken som streifet kvinnen, var at det var noe som hadde falt fra et tre og truffet henne rett i hodet.

- Jeg ble fullstendig forvirret. Men så kom det heldigvis en annen jogger som hadde sett alt og hun forklarte meg hva som skjedde, skriver hun i et innlegg på sin Facebook-side.

Saken er først omtalt av Berlingske Tidende.

Hakket av musvåk

Det skulle vise seg at det var ikke en grein som hadde truffet kvinnen. Snarere var det snakk om en musvåk - en fugl med et vingespenn på omkring en meter.

ROVFUGL: Som navnet tilsier jakter musvåk først og fremst små pattedyr, helst smågnagere. Foto: Shutterstock/NTB
ROVFUGL: Som navnet tilsier jakter musvåk først og fremst små pattedyr, helst smågnagere. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Selv om hun har jogget i det aktuelle området i over 20 år, har den uheldige damen aldri opplevd å bli angrepet av en musvåk før.

- Jeg tror det var nebbet dens som hamret på hodet mitt. Det føltes som en knyttneve. Ikke det at jeg har opplevd å bli slått, men det er slik jeg forestiller meg det.

Musvåk er en rovfugl i haukefamilien, den kan bli cirka 40-52 centimeter lang og har korte, brede vinger som kan ha et spenn på 109-136 centimeter.

Satt opp varselskilt

Ifølge en representant for lokallaget til Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i Esbjerg, er det ikke så rart at kvinnen ble angrepet av rovfuglen.

- Akkurat nå hekker det musvåk i området. Aggressiviteten kan skyldes at noen er kommet for nær redet dens, forklarer Karin Gustausen til JydskeVestkysten.

Hun forklarer at bare i løpet av de siste dagene har to personer meldt om at de er blitt angrepet. Lokallaget har satt opp skilter for å advare folk om å holde utkikk når de ferdes i området.

ALASKA: En gjeng med fiskere er akkurat tilbake fra fisketur, da de blir omringet av denne gjengen. Video: Viralhog, Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer

Heldigvis slapp den uheldige søndagsjoggeren fra angrepet uten store skader.

- Jeg hadde litt hodepine etterpå. Jeg kan kjenne at jeg har fått en kul i hodet, skriver hun på Facebook.

Her i Norge hekker musvåk ifølge Store norske leksikon på det sørlige Østlandet, og meget spredt på Vestlandet og i Trøndelag, sjeldent nord til Saltdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer