Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet på julemarkedet i Berlin: - Lastebil ble kjørt inn i menneskemengde med forsett

Det sier politiet.

- TUSENVIS AV MENNESKER I GATENE: Utenriksreporter Asbjørn Svarstad forteller over telefon hvordan stemninga i Berlin er, og hva vi kan si så langt om hendelsen som skjedde mandag kveld, 19. desember, da en lastebil kjørte inn i en folkemengde og drepte minst ni personer. Video: Storyful / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Våre etterforskere antar at lastebilen med overlegg ble kjørt kontrollert inn i menneskemengde på julemarkedet på Breitscheidplatz, skriver politiet i Berlin på Twitter tirsdag morgen.

Politiet mener at det sannsynligvis var et terrorangrep.

JULEMASSAKREN: En person er pågrepet for å ha kjørt en lastebil gjennom et julemarked i Berlin. Minst 12 mennesker ble drept og 48 skadd. Video: CNN Vis mer

Én pågrepet

12 personer er bekreftet drept og 48 personer er skadd som følge angrepet. Flere skal være alvorlig skadd.

Det var i 20-tida mandag kveld at en stor svart lastebil kjørte rett inn i folkemengden som var samlet til julemarked på ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, ved handlegata Kurfürstendamm i Berlin.

En mann stakk fra stedet etter hendelsen. Han ble kort tid etter pågrepet ved seierssøylen, ca. en kilometer fra åstedet.

Personen som er pågrepet skal ha kommet til Tyskland i februar i år, og skal være enten pakistansk eller afghansk. Det skal ha vært vanskelig for politiet å sikkert fastslå identiteten til mannen, fordi han har operert under mange navn.

Én funnet død i lastebil

I passasjersetet på lastebilen, som først stoppet da den traff et juletre, ble en annen mann funnet død.

Ifølge politiet dreier det seg om en polsk statsborger. Han skal ikke ha kjørt bilen da den dundret inn i menneskene på julemarkedet.

Eieren av lastebilen, som er polskregistert, sier at det var fetteren hans som kjørte bilen. Fetteren, en 37 år gammel polsk mann, har ikke gitt livstegn fra seg siden han var i kontakt med kona mandag klokken 16.

Politiet har så langt ikke bekreftet eller avkreftet at det er den polske 37-åringen som ble funnet død i lastebilen.

Foreløpig er det uansett uklart hva som har skjedd i forkant av angrepet, og informasjonen som har kommet ut er motstridende.

Politiet hevdet mandag kveld at lastebilen ble stjålet fra en byggeplass i Polen og at den var lastet med stålbjelker.

Men sjefen for transportfirmaet sier at sjåføren var på vei fra Italia til Berlin, der han skulle losse tirsdag morgen.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for angrepet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!