- Angrepet på luksushotell

I et Facebook-innlegg hevder amerikanske Tammy Lawrence-Daley at hun ble utsatt for et drapsforsøk i januar på reise i Den dominikanske republikk.

OMFATTENDE SKADER: Tammy Lawrence-Daley har delt før og etter bilder i et Facebook-innlegg om det angivelige overfallet på et luksushotell. Foto: Privat
OMFATTENDE SKADER: Tammy Lawrence-Daley har delt før og etter bilder i et Facebook-innlegg om det angivelige overfallet på et luksushotell. Foto: PrivatVis mer

«Hvordan forklarer du barna dine at mora deres nesten ble drept av en tilfeldig, ukjent person? Og hvordan forklarer du at mora deres kommer hjem, men ikke vil likne på seg selv?»

Slik startet amerikanske Tammy Lawrence-Daley et Facebook-innlegg som ble publisert onsdag denne uka. I innlegget hevder hun å ha blitt overfalt, kvalt og forsøkt drept på et luksushotell i Den dominikanske republikk i januar i år.

I innlegget forteller hun at nå som hun har kommet seg etter det angivelige angrepet, så synes hun det er på tide å fortelle sin historie slik at kvinner er mer oppmerksomme på denne typen hendelser.

Massiv oppmerksomhet

Facebook-innlegget hennes har blitt delt over 250 000 ganger, og hun har i løpet av de siste dagene stilt opp til intervju med en rekke amerikanske medier.

Politiet har foreløpig ikke identifisert en gjerningsperson, og tobarnsmora er sterkt kritisk til hvordan både hotellet og det lokale politiet har håndtert saken.

I en uttalelse har luksushotellet hevdet at kvinnen bare hadde blåmerker i ansiktet og en brukket negl på lillefingeren. De hevdet også at det ikke fantes ytterligere tegn på at hun hadde blitt utsatt for vold, og at hun fortsatt hadde veska og telefonen på seg etter det angivelige angrepet.

Til tross for at saken fremdeles ikke er løst, har reisebyrået Ving tatt grep, melder svenske Expressen. Fram til nå har Ving samarbeidet med luksushotellet i forbindelse med reiser til Den dominikanske republikk.

- Vi ser naturligvis veldig alvorlig på hendelsen, og kommer til å fjerne hotellet fra våre tilbud, sier pressekontakt Barbro Holmberg til avisa.

Også amerikanske myndigheter følger saken, melder New York Post.

- Vi er gjort oppmerksom på overfallet, og vil følge saken svært tett. Velferd og sikkerhet for amerikanske statsborgere på utenlandsreiser er noe av det vi prioriterer høyest, sier pressetalsmann for USAs utenriksdepartement, Noel Clay.

SKADER: Lawrence-Daley hevder at hun ble forsøkt drept. Foto: AP / NTB Scanpix
SKADER: Lawrence-Daley hevder at hun ble forsøkt drept. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

«Angrepet»

Det angivelige angrepet fant sted på kvelden, ifølge tobarnsmora.

Da hun gikk ned i lobbyen for å hente mat, skal hun ha hørt en person følge etter henne. Videre skal vedkommende ha dratt henne inn på et nærliggende rom, hvor personen skal ha kvalt henne til hun ble bevisstløs.

«Neddopet og bevisstløs ble jeg dratt ned en steintrapp, og ned til vannkanten. Jeg ble sparket i hodet og slått med en gjenstand. Så ble jeg kvalt med hensikt å drepe, hvorpå kroppen min ble dumpet i et område jeg omtaler som 'hullet'.»

Lawrence-Daley skriver at angrepet varte i åtte timer, og at hun ikke kan erindre alle detaljene siden hun var bevisstløs i perioder.

«På en eller annen måte overlevde jeg.»

Klarte ikke identifisere

Etter det angivelige angrepet, tilbrakte hun fem dager på sykehus, hvor hun blant annet ble operert. Hun skriver at hun fortsatt lider av seinskader.

Tobarnsmora skriver at hun ikke har klart å identifisere gjerningspersonen, men at politiet har tatt beslag i et moppeskaft med blodflekker fra åstedet.

Ektemannen, to venner og hotellpersonalet skal også ha lett etter Lawrence-Daley den aktuelle natta.

«Gjerningspersonen trodde han drepte meg, men han feilet. Han er fortsatt der ute - en voldsmann som venter på sitt neste offer. Det neste offeret er kanskje ikke like heldig som meg. Jeg ber dere, vær så snill å ikke gå alene.»