«Angrepet», truet og kalt «idiot» av Trump. Nå er det justis­ministerens tur til å komme med truslene

Skal ha sagt at han vil trekke seg, dersom presidenten sparker visejustisminister Rod J. Rosenstein.

TRUSLER: Justisminister Jeff Sessions har vært under nesten konstante angrep fra president Donald Trump siden han trakk seg fra Russland-etterforskningen i fjor vår. Men nå er det han som kommer med truslene. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix
TRUSLER: Justisminister Jeff Sessions har vært under nesten konstante angrep fra president Donald Trump siden han trakk seg fra Russland-etterforskningen i fjor vår. Men nå er det han som kommer med truslene. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jeff Sessions var den første amerikanske senatoren som gikk offentlig ut og erklærte sin støtte til daværende presidentkandidat Donald Trump. Belønningen kom i form av en nøkkelposisjon som justisminister i Trump-administrasjonen, etter sjokkseieren i presidentvalget.

Siden har det en gang så gode forholdet mellom president Trump og justisminister Sessions surnet voldsomt, og flere ganger har det blitt spekulert i at Trump vil sparke Sessions.

Sparket Comey

Mye av bråket startet da Sessions erklærte seg selv inhabil i etterforskningen av mulige bånd mellom Russland og Donald Trumps valgkampteam.

Bølgene ble enda større da Donald Trump i fjor vår valgte å sparke FBI-sjef, James Comey.

Sparkingen var startpunktet for en rekke hendelser, som til slutt ledet til at Robert Mueller ble utnevnt til spesialetterforsker for å se på russernes forsøk på å påvirke det amerikanske valget og mulige koblinger mellom Russland og Trumps valgkampstab.

Og da svartnet det for alvor for presidenten, som gjentatte ganger har kommet med til dels krasse angrep på Sessions.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer