Angrepet under bar-besøk

Anders Jagland (21), sønn av Arbeiderpartileder Thorbjørn Jagland, ble natt til søndag angrepet av en guttegjeng av utenlandsk opprinnelse utenfor utestedet Børsen Music Bar i Drammen sentrum. Han har anmeldt forholdet til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle fylkessekretæren i AUF Buskerud sier til Dagbladet at guttene gjøv løs på ham helt umotivert inne på utestedet. Han kjente ingen av dem fra før.

- Jeg vet ikke om de fløy på meg fordi jeg er den jeg er. Det lar jeg være opp til politiet å avgjøre, sier Anders Jagland til Dagbladet.

Han sier det er første gang han er innblandet i et slikt slagsmål, og at han er ordentlig mørbanket og har synlige sår i hode og ansikt.

Ambulansen kom raskt til stedet og han ble kjørt til legevakta. Episoden fant sted ved 02.30-tida natt til søndag. Anders Jagland var på det populære utestedet sammen med venner, da ungdomsgjengen kom bort til ham. Det var 10-12 gutter av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge et vitne Dagbladet har vært i kontakt med, skal angrepet ha vært svært brutalt. Vitnet så flere personer sparke Jagland både i hodet og mageregionen mens han lå nede.

Politiet har få vitner til voldsepisoden, og det er uvisst hva som foranledningen til angrepet.

Umotivert

Da politiet kom til stedet var guttegjengen forsvunnet, men politiet kjenner identiteten til flere av dem. Britt Onseng, fungerende vaktsjef ved Drammen politistasjon, sier til Dagbladet at slåssingen startet inne i lokalet.

- Jeg går utfra at de er blitt kastet ut, og så har de fortsatt utenfor, sier Onseng. Politiet hadde i går kveld ikke klart å få fatt i noen av gjerningsmennene.

- Vi fikk anmeldelsen først i dag, så vi har ikke kommet ordentlig igang med etterforskningen ennå, sa Onseng til Dagbladet i går kveld.

Bor hjemme

Anders Jagland bor for tiden hjemme hos mor Hanne Grotjord og far Thorbjørn Jagland i Lier. Han sier de har tatt godt vare på ham etter den kjedelige episoden.

- Det er naturlig at vi har snakket om det som har skjedd.

- Og hva var fars kommentar?

- Sånne hendelser er jo ikke bra. Han har sine meninger om det, men vil avvente til saken er etterforsket, sier Anders Jagland.