Angrepet under skoledebatt

Norgespatriotenes Øyvind Heian måtte forlate debatten med et blødende sår i panna.

BLODIG: Debatten ble avbrutt etter at Norgespatriotenes leder Øystein Heian ble truffet av en gjenstand kastet fra salen under en skoledebatt for Færder videregående skole, holdt i Oseberg kulturhus i tønsberg i ettermiddag. Foto: CHRISTIAN HØYBØ
BLODIG: Debatten ble avbrutt etter at Norgespatriotenes leder Øystein Heian ble truffet av en gjenstand kastet fra salen under en skoledebatt for Færder videregående skole, holdt i Oseberg kulturhus i tønsberg i ettermiddag. Foto: CHRISTIAN HØYBØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Flere av elevene ved Færder videregående skole var med å snu ryggen til lederen for det høyreradikale partiet Norgespatriotene, da han deltok i en paneldebatt på Oseberg kulturhus i Tønsberg sammen med andre politikere tidligere i dag.

Da Heian begynte å holde sin innledning, ble stemningen i salen svært opphetet. En rekke gjenstander haglet mot Norgespatriotene-lederen fra publikum.

- Det ble kastet en rekke gjenstander. En av dem traff ham i panna, og han begynte å blø, sier øyenvitne Christian Høybø til Dagbladet.

- Truffet av flaskeHeian skal selv ha fortalt at han ble truffet av et kronestykke skutt med sprettert.- Jeg merket at hodet ble slått tilbake. Så begynte blodet å renne, sier Heian til Dagbladet.no.Ifølge lederen i Oslo Unge Høyre, Øystein Sundelin, var det en flaske som traff lederen for Norgespatriotene.

- Debatten startet litt ubehagelig. Det kom flyvende en flaske som traff Heian i panna så han begynte å blø. En gal måte å uttrykke seg på, mener Unge Høyre lederen.

Også rektor på Færder VGS, Harald W. Karlsen, mener det var en flaske som ble kastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer