Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepille virker ikke på kvinner over 80 kilo

Gjelder nødpillen som har vært lengst på det norske markedet.

IKKE OVER 80 KILO: Pakningsbeskrivelsen av angrepillen NorLevo må nå endres. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
IKKE OVER 80 KILO: Pakningsbeskrivelsen av angrepillen NorLevo må nå endres. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Angrepillen NorLevo virker ikke på kvinner som veier over 80 kilo, skriver Dagens Medisin.

Det er kommunikasjonssjefen i Takeda Nycomed, som markedsfører pillen i Norge, Brita Sangolt, som bekrefter opplysningen overfor fagbladet.

Har du brukt angrepillen uten å vite at den ikke fungerer om man veier over 80 kilo? Kontakt Dagbladets journalist på tdo@dagbladet.no.

Nå må Nycomed må endre beskrivelsen på pakningen.

Også internasjonale medier omtaler nyheten i dag. Erin Gainer i farmasøytselskapet HRA Pharma, sier at endringene på pillebeskrivelsen gjøres av flere grunner.

- Da vi ble klar over at vekt utgjorde en forskjell i virkningen av pillen, følte vi at etiske grunner gjorde at vi som medisinmarkedsfører måtte rapportere (feilen), og være åpne om det, sier hun til New York Daily News.

NorLevo er blant to av nødprevensjonspillene som har vært lengst på det norske markedet, ifølge Norsk helseinformatikk (NHI).

Den nye pakningsinformasjonen på pillene, som kan fungere som nødprevensjon etter ubeskyttet sex, vil være klar i første halvdel av 2014, ifølge Dagens Medisin.

- Det er slik at godkjenningen av ny preparatomtale ligger hos Statens legemiddelverk, som vi er i dialog med.  Det er en forsinkelse i forhold til EU som påvirker denne prosedyren i Norge, sier Sangholt til Dagens Medisin.

Angrepillen inneholder hormonet levonorgestrel.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få tak i Brita Sangolt i Nycomed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media