Angrepillen topper salget 18. mai

Det indikerer hvertfall søket på «angrepiller» på nett.

ANGRER MEST 18. MAI: Salget av angrepiller skyter i været 18. mai. Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1 sier at bedre planlegging og bruk av ordinær prevensjon ville gi færre bekymringer dagen derpå. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ANGRER MEST 18. MAI: Salget av angrepiller skyter i været 18. mai. Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1 sier at bedre planlegging og bruk av ordinær prevensjon ville gi færre bekymringer dagen derpå. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 18. mai er sammen med 1. januar den dagen i året da flest frykter for å ha blitt uønsket gravid.

- Bedre planlegging og bruk av ordinær prevensjon ville gi færre bekymringer dagen derpå, sier Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1.

Det siste året har totalt 1 500 personer søkt på ordene «angrepille», «nødprevensjon» eller «Norlevo» på Apotek 1 sine hjemmesider.

Årlig selges det mellom 60- og 70 000 angrepiller i Apotek 1, mens det selges litt over 30 000 pakker med kondomer.

- De fleste bruker angrepiller hvis kondomet sprekker eller om de har glemt å bruke p-piller, sier Mette Hvalstad som er lege og faglig ansvarlig på SUSS (Senter for ungdomshelse, samliv og seksualitet).

Festdager 18. mai og 1. nyttårsdag søkes det mer på angrepiller på nettsider, enn andre dager i året. Påfølgende er ukedagene søndag og mandag de mest populære dagene for å skaffe seg nødprevensjon.

- Det er kanskje ikke overraskende at ønske om nødprevensjon er størst dagene etter årets største festdager. Angrepillen kan brukes om man ved enkelttilfeller har hatt ubeskyttet sex, eller er usikker på om prevensjonen virket, sier Drevland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer