Angrepsrykter sendte oljeprisen i været

Økt spenning i Gulfen, men USA og Storbritannia avviser at de har blitt angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ryktene om angrep mot amerikanske og britiske styrker sendte oljeprisen opp med åtte prosent i løpet av få minutter tirsdag. Fra Dow Jones meldes det om panikkjøp og priser opp til 68 dollar fatet på bakrunn av ryktene om militær konfrontasjon i Den persiske gulfen, skriver AP.

Den amerikanske marinen avviser ryktene om at Iran skal ha skutt mot et amerikansk krigsskip i Gulfen. Britiske myndigheter avviser også at noen av deres styrker skal være angrepet.

Den økte spenningen mellom regimet i Teheran og Vesten, har skapt en potensiellt farlig situasjon, og gjør sitt til at nervøsiteten i oljemarkedet er stigende.

Teheran holder fortsatt de 15 britiske soldatene som ble tatt til fange på fredag, og beskylder dem for bevisst å ha reist inn i iransk farvann. Regjeringen i Iran har ikke gitt noen opplysninger om hvor solsdatene befinner seg, til tross for gjentatte oppfordringer om å frigi dem fra både Storbritannia, USA og EU.

USA startet tirsdag en militær treningsoperasjon i Den persiske gulfen, som er den største ansamlingen av amerikanske styrker i Gulfen siden invasjonen av Irak i 2003.

Amerikanske ledere er klare på at dette er ment som en beskjed til Iran, skriver nyhetsbyrået AP.