Angrepsrykter sendte oljeprisen i været

Økt spenning i Gulfen, men USA og Storbritannia avviser at de har blitt angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ryktene om angrep mot amerikanske og britiske styrker sendte oljeprisen opp med åtte prosent i løpet av få minutter tirsdag. Fra Dow Jones meldes det om panikkjøp og priser opp til 68 dollar fatet på bakrunn av ryktene om militær konfrontasjon i Den persiske gulfen, skriver AP.

Den amerikanske marinen avviser ryktene om at Iran skal ha skutt mot et amerikansk krigsskip i Gulfen. Britiske myndigheter avviser også at noen av deres styrker skal være angrepet.

Den økte spenningen mellom regimet i Teheran og Vesten, har skapt en potensiellt farlig situasjon, og gjør sitt til at nervøsiteten i oljemarkedet er stigende.

Teheran holder fortsatt de 15 britiske soldatene som ble tatt til fange på fredag, og beskylder dem for bevisst å ha reist inn i iransk farvann. Regjeringen i Iran har ikke gitt noen opplysninger om hvor solsdatene befinner seg, til tross for gjentatte oppfordringer om å frigi dem fra både Storbritannia, USA og EU.

USA startet tirsdag en militær treningsoperasjon i Den persiske gulfen, som er den største ansamlingen av amerikanske styrker i Gulfen siden invasjonen av Irak i 2003.

Amerikanske ledere er klare på at dette er ment som en beskjed til Iran, skriver nyhetsbyrået AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer