Angrer angrep på Märthas kjæreste

- Monarkiet graver sin egen grav, sa statssekretær Einar Gelius til VG i går, og proklamerte at det siste årets hendelser hadde gjort regjeringsrådgiveren til republikaner. Nå angrer han uttalelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var sterk kost den tidligere sognepresten i Vålerenga serverte til VGs reporter i går kveld. For det er ting å synse om slottet fra en hvitmalt prestegård på Østkanten, en annen ting er å servere den samme kritikken fra regjeringskvartalet.

- Dette blir bare verre og verre, først Mette-Marits «utagerende festing», og nå Ari Behn som vasser i kvinnfolk og dop, var statssekretæren i kommunal- og regionaldepartementet sin reaksjon etter bildene av Behns narkoflørt på TV 2 mandag kveld.

- Ari Behn kan umulig være noe godt forbilde. Jeg håper inderlig Kongen og Dronningen sørger for at vi slipper å se ham på slottsbalkongen, tordnet Gelius.

- Fra kjendispub til kjendispub

Men statssekretærens halvt himmelske vrede var ennå ikke uttømt:

- Det politiske miljøet må snart våge å ta debatten om monarkiet, om hva vi skal fylle det med i fremtiden. Skal prinsesse Märtha og kronprins Haakon bare være gallionsfigurer, så de kan representere fra ni til fire og gå fra kjendispub til kjendispub og feste uhemmet i helgene? Jeg synes det er på tide å spørre kongebarna også, om det er slik de ønsker å leve. I så fall tror jeg vi er bedre tjent med republikk, sier Gelius til VG.

Det siste årets hendelser har fått Gelius til å tvile på monarkiet.

- Tvilen har bare vokst seg sterkere, sier han til VG.

Angret angrepet

Etter at VG hadde lest opp intervjuet for Gelius og fått det godkjent prøvde avisen å få en kommentar fra Gelius sjef, statsråd Sylvia brustad. Det gikk ikke, men plutselig fikk Gelius selv kalde føtter. Han ville trekke hele intervjuet.

- Jeg innser at det var feil å uttale meg om disse spørsmålene i mitt nåværende embete.

NYE TIDER: Som sogneprest på Vålerenga refset Einar Gelius høy og lav. Nå går statssekretæren hardt ut mot livsførselen til kongebarna.