- Angrer forferdelig på det han har gjort

48-åringen mente å skremme skatteinnkreveren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Han innser at han har begått straffbare handlinger og konsekvensene begynner å gå opp for ham, sier advokat Jonny Christian Schill til Dagbladet.no.

Han er oppnevnt som forsvarer for 48-åringen som i går skjøt mot skatteinnkrever Roar Sylliåsen og en politimann da han skulle bli kasta ut av familiegården på Stange i går.

Mannen forklarte seg for politiet i går kveld.

- Han har forklart seg om de faktiske hendelsene. Han er sterkt preget av situasjonen, men har forklart seg åpent, sier Schilli til Dagbladet.no.

48-åringen er siktet for to drapsforsøk og to tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann. Han erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk.

- Skuddene var ment for å skremme. Det var en desperat handling utført av en fortvilt mann. Han følte at livsverket hans var i ferd med å bil tatt fra ham og han ville ha dem bort, sier Schilli.

Mannen overtok gården fra faren. Han bodde der sammen med sin samboer og sitt lille barn, men de var ikke tilstede under den dramatiske episoden torsdag.

48-åringen er varetektsfengslet i fire uker. Det bestemte Hedmarken tingrett fredag. Han blir da sittende i varetekt fram til 24. august.

NEDBRENT: 48-åringen skjøt mot politiet og brant ned familiegården. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
NEDBRENT: 48-åringen skjøt mot politiet og brant ned familiegården. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer