Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrer ikke - og humrer av Jens

Siv Jensen mener talen og ordet snikislamisering var viktig i sammenhengen det ble framført.

STÅR PÅ SITT: Siv Jensen bare humrer over at Jens Stoltenberg ber henne beklage bruken av ordet snikislamisering. Foto. Benjamin A. Ward / Dagbladet
STÅR PÅ SITT: Siv Jensen bare humrer over at Jens Stoltenberg ber henne beklage bruken av ordet snikislamisering. Foto. Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den som trodde at Fremskrittspartiets leder i dag skulle legge seg flat og unnskylde bruken av ordet «snikislamisering», tok feil. Til Dagbladet i kveld forsvarer Siv Jensen fullt ut bruken av ordet i sin tale for fire år siden.

- Presis beskrivelse
I en tale til landsstyret i 2009 brukte partileder Siv Jensen ordet «snikislamisering» om deler av utviklingen i det norske samfunnet.
- Det må vi sette en stopper for. Hvis Frp får fornye Norge, er det norsk lov og norsk styresett som skal gjelde. Vi vil ikke tillate særkrav for noen enkeltgrupper, slo hun fast den gang.

- Ketil Solvik-Olsen sa i dag at «snikislamisering» var et feil valg av ord. Angrer du på eget forsvar av begrepet?

- Det han først og fremst sa, var at tatt ut av sammenheng og kontekst, kunne det bli oppfattet som et dårlig valg av ord. Men i sammenhengen jeg brukte det: Om framveksten av radikale grupper i Norge, som stilte mange krav som ikke harmonerer med vårt demokrati, mener jeg fremdeles at det var en presis beskrivelse, sier Siv Jensen på telefon til Dagbladet.

- Men er det et godt ord, hvis det så lett kan misforstås?

- Jeg angrer verken på talen eller innholdet, dette var et viktig budskap i den sammenhengen det ble fremstilt. Vi er opptatt av å stå oppreist mot radikale krefter og de tankene de representerer, så de ikke får innpass i det norske samfunnet.

Humrer
Det vakte oppsikt i sosiale medier da Ketil Solvik-Olsen på dagens pressekonferansen tok delvis selvkritikk på bruken av begrepet snikislamisering, og dette ble også tatt med videre i medienes dekning av Arbeiderpartiets landsstyremøte i ettermiddag.

- Jens Stoltenberg ber i VG i dag deg beklage bruken. Vil du det?

- At Jens Stoltenberg nå blander seg inn i dette, humrer jeg nesten litt av. Arbeiderpartiets egen Martin Kolberg gikk jo enda lenger i debatt med meg, og kalte dette islamisering. Dette er et tema som bekymrer flere enn oss.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling