Bompengestriden

Angrer ikke på at hun støttet bompenger: - Jeg skal aldri skifte mening fordi jeg er redd

Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H) forteller om massiv støtte, etter at hun i slutten av mai i år gikk ut og fortalte om de alvorlige truslene hun og familien hadde blitt utsatt for.

BOMKAMP: Ane Mari Braut Nese (H) har tatt et tydelig standpunkt i bompengedebatten. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
BOMKAMP: Ane Mari Braut Nese (H) har tatt et tydelig standpunkt i bompengedebatten. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste månedene har det pågått en innbitt strid om bompenger.

Debatten har vekket sterke følelser og Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har på kort tid fått stor oppslutning i flere byer.

Det har resultert i steile fronter mellom bompengemotstanderne og bompengeforkjemperne. En av dem som har erfart hvor dypt bompengestriden stikker er Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H).

Hun vakte oppsikt da hun under et ekstraordinært kommunestyremøte den 27. mai, fortalte om vold, trusler og hærverk mot familien.

Til Dagbladet forteller hun at hun er overveldet av responsen og støtten hun har fått etter at hun gikk ut med sin historie.

- Jeg håper at det har satt i gang noe hos folk og at de tenker seg mer om. Når vi ser at vennene våre skriver forferdelige ting i kommentarfelt så bør vi si fra. Hvis det kan virke preventivt så er det bra.

Utydelig politikk

På spørsmål om Nese angrer på at hun tydelig har støttet å bygge ut veier med bompenger, særlig i kjølvannet av truslene mot henne, svarer hun kontant «nei».

- Jeg skal aldri skifte mening fordi jeg er redd for motstand eller trusler, sier hun bestemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer