Angrer ikke uttalelsene

Donald Mikula (47) angrer ikke på at han kalte 21-åringen som er tiltalt for å ha drept datteren hans, for et dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først da Donald Mikula, Derekas far, vitnet i går ettermiddag, gråt de fleste på tilhørerbenken. Derekas tante og bestemor hikstet.

- Jeg elsket henne så høyt. Hun var en fantastisk person, en talentfull, ung jente som ble tatt av dage på en fryktelig måte, sa Mikula som er hår- og makeup-stylist i New York.

Tidligere hadde Anne Rukan, Derekas mor, vitnet. Hun understreket at datteren var svært skeptisk til 21-åringen og skal ha reagert på hans tilnærmelser mot unge jenter.

- Dereka synes han var merkelig. En guffen person, sa Anne Rukan.

Ingen kontakt

Rett etter gikk den drapstiltalte 21-åringens mor i vitneboksen. De to mødrene satt i samme rettssal hele mandagen. De vekslet aldri blikk.

Tiltaltes mor fortalte at hun våknet på sofaen da sønnen kom hjem natt til 15. mars i fjor. Hun mener bestemt at klokka var 03.20. Hun gjentok at både hun og sønnen gråt da de fikk vite at Dereka var blitt drept. De leste om drapet i avisa sammen.

- Han trøstet meg, og han gråt selv også, sa moren.

Ropte i retten

I november da dommen på 13 år falt i tingretten, snudde Donald Mikula seg og ropte: «Du er et dyr. Du er et dyr, og du bør bli behandlet som et.» Mikula og den drapsdømte Son-mannen stirret på hverandre i noen sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.