Angrer ingen ting

Sammenlikner Kongoturen med å overleve et flykrasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet): Joshua French (28) sier til Dagbladet at han ikke har noe å angre på fra det drøye året som har gått siden han sammen med Tjostolv Moland (29) reiste til Kongo. 

-Vi har ikke gjort noe galt. Da blir det som å spørre en som har overlevd et flykrasj om du angrer på at du tok turen, sier French til Dagbladet inne på fengselscella han deler med Moland.

Intet valg Tirsdag starter trolig den fjerde rettssaken i oppgjøret etter at sjåfør Abedi Kasongo ble drept på landeveien øst for Kisangani. Sammen med Moland rømte French fra åstedet i bilen til Kasongo, men ble tatt til fange i jungelen for akkurat ett år siden i dag. Han sier at prosessen kunne vært over mye raskere om de hadde betalt bestikkelser like etter at de ble fanget. Han angrer ikke på at de ikke gjorde dette siden de uansett ikke hadde råd.

-Vi har blitt spurt gjentatte ganger både fra etterforskingsledelsen og fra dommerne om å betale pengesummer for å bli frikjent eller slippe ut av fengselet. Det er ulovlig og vi har ikke pengene heller, så vi har i grunnen aldri hatt noe valg, sier han.