- Angrer ingenting

Han har sittet 13 år i fengsel og vært tiltalt for torpedovirksomhet og drap. Men Ralph «Sonny» Barger (62) angrer ikke på noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå selger HA-gründeren grillsauser og nøkkelringer over internett. Han reiser også verden rundt og lanserer selvbiografien sin, «Hell's Angel». I dag var han i Oslo.

- Det er en store ære å få ham til Norge. Sonny er en slags blanding av Elvis og kong Olav, sier Hell's Angels-medlem Morten «Diesel» Dahl.

Dahl står bak den norske utgaven av boka «Hell's Angel» som omhandler det noe kontroversielle livet til 62-årige Barger. Boka går ikke av veien for å beskrive villskapen, volden og mytene rundt MC-gjengen i detalj.

- Angrer ingenting

- Jeg angrer ingenting, bortsett fra at jeg begynte å røyke, sier Barger, som etter 30 år med Camel uten filter måtte opereres for kreft i strupen i 1983. Siden har han måttet puste gjennom et hull i halsen.

- Resten ville jeg gjøre på nytt. Jeg har lyst til å gjøre det på nytt, smiler legenden med et rulleblad ingen lovlydige misunner han.

Av egne meritter viser MC-mannen blant annet til en episode hvor han brakk fingrene på personene som stjal MC'en hans.

- Nå kommer de aldri til å stjele en motorsykkel igjen, sier 62-åringen.

- Truet Rolling Stones

Blant hendelsene Barger er blitt kjent for, er da Hell's Angels medlemmer sto bak drapet på en svart gutt under den katastrofale Altamont-festivalen i California i 1969.

Den frynsete motorsykkelgjengen var leid inn som vakter, og slo til med hard hånd og balltrær da det ble uro blant publikum fordi hovedattraksjonen Rolling Stones drøyde med å komme på scenen. Da også musikerne ba «vaktene» roe seg, fikk de også unngjelde. Det endte med at en svart unggutt som trakk en pistol og fyrte av et skudd i frykt, ble stukket ned av Hell's Angels-medlemmer.

Rolling Stones gikk hardt ut mot Hell's Angels og nektet å fortsette konserten, noe Barger skal ha tvunget gitarist Keith Richards til å gjøre - med en pistol i hans side.

At Hell's Angels og pressen har et noe anstrengt forhold, kom også til uttrykk i dag da en Aftenposten-journalist ble nektet adgang til pressekonferansen.

- Han har skrevet ufine ting om Hell's Angels tidligere og derfor vil ikke Hell's Angels Oslo ha han inn i sine lokaler, sier Dahl om utvisningen.

(NTB)

KASTET UT: Aftenpostens journalist Arild M. Jonassen ble kastet ut fra Hell's Angels pressekonferanse mandag. Bergrunnelsen var at han har skrevet "ufine" ting om MC-klubben.
GUD OG KONGE: Sonny Barger, her sammen med Hells Angels norske talsmann, Morten "Diesel" Dahl, var i Oslo for å reklamere for boka si i dag.