Angrer på 14 ord - men ikke at hun fløy privatfly til date

Michelle Obama skriver om dyrekjøpte erfaringer i sin nye bok.

PRIVATFLY: USAs president bruker privatfly støtt og stadig. Men ved spesielt en anledning fikk Obama-paret så hatten passet for sin dømmekraft. Foto: AP / NTB scanpix
PRIVATFLY: USAs president bruker privatfly støtt og stadig. Men ved spesielt en anledning fikk Obama-paret så hatten passet for sin dømmekraft. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært knyttet stor spenning til Michelle Obamas selvbiografi, som ble sluppet i natt norsk tid. I løpet av hennes åtte år som USAs førstedame ga Obama få intervjuer. Og ulikt president Donald Trump, som - på godt og vondt – kringkaster hvert skritt han går og hver tanke han tenker på sosiale medier, var de små glimtene som kom fra Obama-presidentparet sjeldne, og ofte strengt regissert.

Fire måneder etter at Barack ble valgt til president, var Obama-paret ute på en sjelden date. De så et teaterstykke på Broadway, og spiste middag på Blue Hill - en trendy restaurant i Greenwich Village i New York.

Men der andre ville tatt taxi, trikken eller beina fatt til og fra en kveld på byen – tok presidentparet privatfly. Så ventet en full presidentkortesje på flyplassen, og flere gater måtte stenges på vei til og fra restaurant Blue Hill.

Presidentparets fly hadde knapt nok rukket å lande på Joint Base Andrews utenfor Washington før kritikken haglet fra republikansk hold om sløsing med skattebetalernes penger.

Pengesløseri

Daten var et lett politisk bytte: Den amerikanske økonomien var fortsatt sterkt preget av finanskrisa i 2008. Og så tar presidentparet privatfly fra Washington til New York for å spise middag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer