Angrer på akevitt til Sandberg

Trond Helleland (H) hadde en halvflaske på kontoret. Landbruksdebatten ble for heftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høyres Trond Helleland hadde en halvflaske Løiten linjeakevitt stående på sitt kontor på Stortinget. Han inviterte medlemmene av transportkomiteen på en tverrpolitisk skål etter julebordet - og før arbeidsdagen var over.

- Når jeg ser hvor mye ubehageligheter han har fått i ettertid, angrer jeg på at jeg tilbød Per Sandberg et glass, sier Helleland til Drammens Tidende.

Helleland har kontor nærmest stortingssalen. Derfor inviterte han både meningsfeller og -motstandere. Fem-seks av representantene tok i mot invitten, den andre halvparten av komiteen dro til sine egne kontorer for å jobbe.

Het landbruksdebatt

Forsamlingen på Hellelands kontor fulgte næringskomiteens landbrukspolitiske debatt på tv. Den debatten, med enveiskjøring mot Fremskittspartiet, i følge Helleland, tirret lederen av transportkomiteen, Per Sandberg. Han forlot selskapet for å "ta igjen" i debatten.

- Advarte du Sandberg da han forlot ditt kontor, spør Drammens Tidende.

- Nei, dette er voksne mennesker som kan ta ansvar for egne handlinger. Jeg har ikke behov for å være dommer, men hadde han vært full ville det vært noe annet, sier Helland til avisa.

Moderate former

Han mener at forekomsten på hans kontor skjedde i svært moderate former. Sandberg har fortalt at han drakk tre glass akevitt - ett av dem på kontoret til komitekollegaen fra Høyre.

Helleland oppfattet ikke Sandberg som beruset - men sier at han selv ikke ville gått på talerstolen etter å ha drukket alkohol.

Det som skilte denne tirsdagen fra andre juleavslutninger i Stortinget, var at partiene til medlemmene i transportkomiteen ikke hadde sørget for "stand in" når det skulle voteres seint på kvelden.

ANGRER SPRITSERVERING: Høyres Trond Helleland var gjestfri på tvers av partigrensene. Men han angrer på at han tok akevitten ned fra kontorhylla når han ser problemene Per Sandberg har fått i etterkant.