KRYDDER: - Språket er en del av krydderet. Da Odd Einar Dørum var justisminister brukte også Storberget en hard språkbruk. Dørum har faktisk siden ment jeg har vært for snill mot Storberget, forteller Frps Jan Arild Ellingsen. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
KRYDDER: - Språket er en del av krydderet. Da Odd Einar Dørum var justisminister brukte også Storberget en hard språkbruk. Dørum har faktisk siden ment jeg har vært for snill mot Storberget, forteller Frps Jan Arild Ellingsen. Foto: ALEKSANDER NORDAHLVis mer

Angrer på at han kalte Storberget en «politisk tosk»

- Men «Komiske Knut» må han tåle, sier Jan Arild Ellingsen (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble det kjent at justisminister Knut Storberget er sykmeldt i to uker. Begrunnelsen er en fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning over tid.

Det har blåst kraftig rundt justsiminester Knut Storberget de to siste månedene. Den bitre lønnstriden med politiet, blasfemi-debatten og hijab-striden er noen av sakene der justisministeren har fått hard kritikk.

Justis- og politiministeren er blant annet blitt kalt tosk, en stakkar, en sprett og komiske-Knut av politi og opposisjon.

- Angrer
Frps justispolitiske talsperson, Jan Arild Ellingsen, angrer på at han kalte Storberget «en politisk tosk» fredag for en uke siden.

- Det var i overkant og jeg sendte ham en tekstmelding hvor jeg beklaget språkbruken, sier Ellingsen. Han beklager ikke at han kalte Storberget for «Komiske-Knut».

- Jeg tror Knut evner å skille mellom rollen som politiker og det personlige forholdet. Når jeg debatterer med Knut er det på vegne av mine velgere. Akkurat som har representerer sine, sier Ellingsen. Han tror den politiske debatten hadde blitt kjedelig uten et fargerikt språk.

- En del av krydderet
- Språket er en del av krydderet. Da Odd Einar Dørum var justisminister brukte også Storberget en hard språkbruk. Dørum har faktisk siden ment jeg har vært for snill mot Storberget, forteller Ellingsen.

Frp-politikeren tror Storberget sier fra hvis han går over streken.

- Vi snakker ofte sammen og jeg tror han hadde sagt fra hvis han hadde følt seg støtt, sier Ellingsen, som håper Storberget snart blir frisk.

- Han er en veldig snill fyr som vil veldig mye, sier Ellingsen.

- Hører til

- Jeg ønsker Knut Storberget god bedring, og håper han er tilbake så snart legene tillater det, sier Høyres Per-Kristian Foss. Foss har selv betegnet justisministeren som «klønete» i den opphetede debatten den siste tida.

ØNSKER GOD BEDRING: Høyrenestleder Per-Kristian Foss mener toppolitikere må tåle tøffe karakteristikker.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ØNSKER GOD BEDRING: Høyrenestleder Per-Kristian Foss mener toppolitikere må tåle tøffe karakteristikker. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

- Man kan ikke angre på det. Dette hører til i et normalt, politisk ordskifte. Storberget har heller ikke vært spesielt utsatt for dette i løpet av de siste tre og et halvt årene, sier Per-Kristian Foss til Dagbladet.no.

Foss mener at hissige ordskifter er noe en må tåle i politikken.

- Problemene det er snakk om her, er ikke skapt av opposisjonen, men av regjeringen. Jeg er enig i det stortingspresidenten sa i går om at en hver politiker må tilpasse tempo etter det psyken og fysikken tåler, sier Per-Kristian Foss.

ANGRER IKKE:- Man kan ikke angre på det. Dette hører til i et normalt, politisk ordskifte. Storberget har heller ikke vært spesielt utsatt for dette i løp av de siste tre og et halvt årene, sier Per-Kristian Foss til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
ANGRER IKKE:- Man kan ikke angre på det. Dette hører til i et normalt, politisk ordskifte. Storberget har heller ikke vært spesielt utsatt for dette i løp av de siste tre og et halvt årene, sier Per-Kristian Foss til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer
UNDER HARDT PRESS: Justisminister Knut Storberget forlater pressekonferansen i Oslo fredag der han opplyste at han skrinlegger forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
UNDER HARDT PRESS: Justisminister Knut Storberget forlater pressekonferansen i Oslo fredag der han opplyste at han skrinlegger forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer