- Angrer på at jeg stemte Obama

Obama-gleden har visnet hos mange siden sist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama ligger så vidt foran Mitt Romney i kampen om Det hvite hus, ifølge de siste meningsmålingene. Men Romney har fortsatt veier til seier.

- Obama burde ikke stille til gjenvalg, han burde sittet i fengsel. Han lot sine i stikken for å dø i Benghazi, sier Tim Lenihan til NTB foran et valglokale i Columbus i Ohio, der folk står i kø for å avgi forhåndsstemmer.

Temperaturen er høy i sluttspurten til presidentvalget tirsdag, og Ohio har nok en gang pekt seg ut som selve nøkkelstaten å vinne.

- Obama er bare en kjeltring fra Chicago, noe annet vil han aldri bli. En nikkedukke som ikke vet hva han holder på med, sier Lenihan videre.

Jose Gonzalez hadde kommet til valgmøtet i byen Manchester i New Hampshire for å høre Mitt Romney snakke. Gonzalez stemte på Barack Obama ved forrige valg, nå stemmer han på Mitt Romney.

- Jeg angrer på at jeg stemte Obama, sier han.

- Samme entusiasme Også på valgkampmøter i Ohio synes fremmøtet av unge å være mindre. Ifølge 23 år gamle Brittany C. Prevo har imidlertid ikke entusiasmen visnet:

- Blant mine venner er det den samme entusiasmen nå som for fire år siden, sier Prevo aller først i en kø for å forhåndsstemme. Sammen med Vanessa Prevo (12) og Terri Burke-Higgins (58) har hun ventet i fem timer på å komme inn.

- Vi vil ikke tilbake dit vi var. Obama representer og kjemper for oss i middelklassen, sier hun til NTB.

Romney og kona begynner valgdagen med å oppsøke et stemmelokale i Boston-forstaden Belmont i Massachusetts for å avgi sine stemmer.

Deretter blir det en siste hektisk innspurt i Ohio og Pennsylvania for å forsøke å kapre valgets tvilere, før ekteparet Romney reiser tilbake til Boston for å delta på Republikanernes valgvake.

President Barack Obama har på sin side allerede stemt, og ble dermed den første sittende presidenten som har forhåndsstemt i et valg.

Både Obama og Romney har de siste dagene reist på kryss og tvers i USA og besøkt flere delstater daglig for å overbevise usikre velgere og møte svorne tilhengere.

(NTB)