- Angrer på grønne sertifikater

Fire måneder etter at Heidi Sørensen (SV) gikk av som statssekretær i Miljøverndepartementet går hun hardt ut mot grønne sertifikater.

ANGRER: Heidi Sørensen  (Sv) sammen med Kristin Halvorsen på fylkesårsmøtet til Oslo i 2006.
FOTO KURT T. PEDERSEN / DAGBLADET
ANGRER: Heidi Sørensen (Sv) sammen med Kristin Halvorsen på fylkesårsmøtet til Oslo i 2006. FOTO KURT T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV-representanten kaller grønne sertifikater for en ulykke og en subsidie av naturødeleggelse, skriver Dagens Næringsliv.

- Etter min mening bidrar de primært til å kaste penger etter eiere av lønnsomme vannkraftprosjekter, samt å gjøre enda flere nedbygginger av norsk vassdragsnatur til god butikk, skriver Sørensen i sin blogg.

Sørensen satt som statssekretær i Miljødepartementet i fem år, før hun i april gikk tilbake til Stortinget hvor hun møter for Kristin Halvorsen.

I bloggen går hun hardt ut mot vannkraft, som SV har vært med å stemme fram. Hun mener dagens vannkraftutbygginger er små og mellomstore, og ofte kjennetegnes ved at de gir lite kraft og relativt store ødeleggelser av naturmangfoldet.

Tviler på klimaeffekten Hun trekker også i tvil klimaeffekten av elsertifikatordningen fordi vi, ifølge henne, ikke har noen garanti for at ny kraft erstatter mer forurensende produksjon, skriver Teknisk Ukeblad (TU).

- Av alle vedtak som berører natur som jeg har stemt for, er vedtaket om elsertifikatene det jeg angrer mest på, sier Sørensen, som skriver at elsertifikatene kan ses på som en ren subsidie av naturødeleggelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer