Angrer på kampanjen

MELØY (Dagbladet): Ifølge aksjonsleder Silje Brevik har 2000 av Meløys 7000 innbyggere skrevet under på oppropet med mistillit mot lensmann Kjell Sahl. Nå sier flere de angrer, og vil trekke underskriftene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld møttes Kjell Sahl og Silje Brevik. Etterpå ville ikke 18-åringen fortelle om hun opprettholder mistilliten.

- Jeg er i tvil om listene skal leveres, sier Silje. Hun har framstått som talskvinne for elevene ved Ørnes videregående skole.

Avblåser aksjonen?

- Jeg har fått et bedre bilde av lensmannen etter møtet i kveld, og er nå i tvil om vi skal levere listene til ham. Jeg må snakke med de andre elevene først, fortsetter Silje Brevik.

- Ga Sahl noen forklaring på hvorfor anmeldelsen av 28-åringen som ble drapsmann ble liggende?

- Han sa at alle i lokalsamfunnet var redd 28-åringen. Derfor var det vanskelig å få opplysninger om ham, forteller Silje Brevik - tilsynelatende fornøyd med svaret fra lensmannen.

- Mener du fortsatt at Kjell Sahl bør vurdere sin stilling?

- Det vil jeg ikke svare på nå. Men jeg har fått et mer nyansert syn. Hun bekrefter at enkelte av lærerne som skrev under på listene har strøket navnet sitt.

Press på skolen

- Vi var frustrerte og sinte. Følelsene tok overhånd. I dag angrer vi. Mange elever sier det samme som oss, forteller Eirin Holdal (17) og Anniken Andersen (16).

De to elevene ved Ørnes videregående skole har nå strøket sine navn fra listene mot Sahl.

- Det går ikke an å bare skylde på lensmannen. Han burde selvsagt ha gjort noe med anmeldelsen i september. Men gjerningsmannen blir helt glemt oppi all hetsen, sier Eirin Holdal.

Kriseplan

Sammen med Bodøs politimester, Bjørn Hareide, brukte Kjell Sahl formiddagen i går på å legge opp en plan for å nærme seg lokalbefolkningen: Møter med elevrådsleder, møte med kommunenes kriseteam, talskvinnen Silje Brevik og ordføreren i Meløy.

Seinere i uka skal han møte i ungdomsrådet og på en konferanse i Glomfjord om rusproblematikk.

- Det er både godt og tungt å være tilbake. Nå må jeg sjøl på banen, sier Kjell Sahl.

- Sahl har alltid vært åpen og synlig. Det vil han fortsette med, sier politimester Hareide.

ANGRER: -Under stort press skrev vi på oppropet mot lensmannen. Nå har vi trukket oss, sier Eirin Holdal (t.v.) og Anniken Andersen.