SKJEBNESVANGER FEST: Etter festen ble Tommy Macias kontaktet av en annen gjest som også hadde vært der, som oppga at han hadde testet positivt for COVID-19. Foto: Skjermdump Facebook
SKJEBNESVANGER FEST: Etter festen ble Tommy Macias kontaktet av en annen gjest som også hadde vært der, som oppga at han hadde testet positivt for COVID-19. Foto: Skjermdump Facebook Vis mer

Angret etter coronafest - døde

- Ikke vær en idiot som meg, skrev Tommy Macias. Dagen etter døde han.

Publisert

Da Tommy Macias (51) ble dårlig etter å ha vært på fest, brukte han Facebook for å advare andre mot å være like lite veloverveid som han.

Facebook-innlegget er gjengitt av NBC News.

I posten sin beklaget han over å ha påført andre coronavirus etter at han deltok på en grillfest i juni.

- Dette er ingen spøk. Hvis du må gå ut, bruk maske og hold avstand. Ikke vær en idiot som meg, skrev Tommy Macias på siden sin. Et døgn senere døde han av COVID-19.

- Skyldfølelse

I meldingen som ble postet den 20. juni, beklaget han at han, som mange andre, ignorerte retningslinjene om sosial distansering.

Macias som jobbet som lastebilsjåfør, uttrykte også skyldfølelse for å ha utsatt familien sin for viruset.

- På grunn av min lite gjennomtenkte adferd, satte jeg moren og søstrene mine og min resten av familien min sin helse i fare, skrev han.

- Dette har vært en veldig smertefull opplevelse. Forhåpentligvis med Guds hjelp, kan jeg overleve dette. Elsker dere alle.

KLAGESTORM: Badelandet Lalandia i Rødby i Danmark ble utsatt for klagestorm etter at en av gjestene testet positivt for Covid-19. Foto: Kira Gall / Nordfoto / NTB Scanpix Vis mer

Trosset retningslinjer

I utgangspunktet hadde Macias fått klare restriksjoner om å bare gå ut når det var strengt nødvendig.

- Han satt i karantene fordi han var overvektig og hadde diabetes, ifølge svogeren Gustavo Lopez.

Personer med underliggende tilstander som diabetes, kronisk lungesykdom og astma har høyere risiko for å bli alvorlig syke av viruset, ifølge FHI.

Likevel, etter at politikerne i California indikerte at de ville løsne noe på de strenge sosiale retningslinjene, valgte Macias å delta på en grillfest like utenfor Los Angeles, skriver CNN.

PROBLEM: Denne corona-illustrasjonen viser det som fortsatt er en stor utfordring for norske helsemyndigheter. Illustrasjon: FHI Vis mer

Etter festen ble Macias kontaktet av en annen gjest som også hadde vært der, som oppga at han hadde testet positivt for COVID-19.

Rett etter festen begynte han selv å bli syk.

En tjenestemann fra Riverside County oppga til NBC News onsdag at Macias døde av COVID-19. Han ble bare 51 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer