Angret seg etter asyldebatt

- Jeg tror ikke jeg var tydelig nok

RETTET SEG: Inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) innrømmer at hun ikke var tydelig nok i asyldebatt. Foto: jacques Hvistendahl
RETTET SEG: Inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) innrømmer at hun ikke var tydelig nok i asyldebatt. Foto: jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) fikk en del twitter-tyn for sin innsats i NRKs Debatten, som i går handlet om innvandrings- og asylpolitikk.

Journalist og dokumentarskaper Erling Borgen twitret blant annet:

«Inga Marte Thorkildsen mener at "Uttransportering av barn bør gjøres på en mer barnevennlig og skånsom måte". SV-politikk. Skremmende.»

I debatten ble Thorkildsen grillet om Neda-saken. Da var hun kritisk til politiaksjonen der Neda (12) og familien ble kastet ut av Norge - men sa ikke noe om hvorvidt hun var mot selve utkastelsen. 
    
Rettet opp Inkluderingsministeren var heller ikke imponert over egen innsats. Etter debatten skrev hun følgende beskjed på sin åpne Facebook-side:

«Jeg tror jeg ikke var tydelig nok i debatten i stad, derfor denne meldinga nå: SV jobber for en annen politikk enn den som føres overfor asylbarna. Å kaste ut barn som er blitt norske er galt. Man må gjerne diskutere hva som er "straff", men det føles opplagt som det for de barna det gjelder. Hvis folk ønsker en annen kurs, må de styrke de partiene som ønsker en mer human politikk.»