Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Angrip Irak!

Senator Joseph Lieberman får uventet støtte av utenriksminister Colin Powell. Saddam skal tas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bush-administrasjonen må angripe Irak og president Saddam Hussein i krigen mot terrorisme, sier senator Joseph Lieberman. Han får uventet støtte fra utenriksminister Colin Powell.

Powell har tidligere vært tilbakeholden med å peke ut Irak som et direkte mål i USAs krig mot terror.

Lieberman stilte som Demokratenes visepresident-kandidat ved valget i 2000, og sa i en tale ved Georgetown-universitetet at USA må støtte muslimske land, og at en av måtene å gjøre det på er å bli kvitt Saddam Hussein.

- Vårt klare mål må være å frigjøre det irakiske folket og resten av verden fra Saddams tyranni. Det burde vi ha gjort i 1991, sa Lieberman. Senatoren mener at det nå er på tide med mer håndfaste tiltak mot Saddam Hussein.

Utenriksminister Colin Powell uttalte til CNN i et TV-intervju at Liebermans syn vil bli tatt med i betraktningen når de vurderer hva de skal gjøre med Irak.

- Vi har ingen illusjoner når det gjelder hva slags type regime Irak representerer. De bedriver statlig sponsing av terror, det har vi fastslått. Vi vurderer fortløpende hva vi må gjøre for å få til en endring i regimet, uttalte Powell i intervjuet.

Powell understreket også at Bush-administrasjonen ikke har tatt endelig stilling til hvordan USA skal reagere overfor Irak, eller andre kilder til terror i den øvrige verden.

Ønsker å hjelpe: Joseph Lieberman, her sammen med Afghanistans interimstatsminister Hamid Karzai, ønsker å bryte ned "det teologiske jernteppet" ved å bli kvitt Saddam Hussein. Han mener verden ikke lenger kan ta på Irak med silkehansker.
Hele Norges coronakart