Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Angrip norske mål

En militant, irakisk gruppe oppfordrer til aksjoner mot nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har vært voldsomme protester mot Norge og Danmark i en rekke muslimske land i løpet av dagen.

Nordmenn er blitt bedt om å forlate Gazastripen og det er innført boikott av danske varer i Egypt.

I kveld la en irakisk opprørsgruppe ut en konkret oppfordring til å angripe norske mål på en nettside som tidligere er brukt av opprørsgrupper.

- Å boikotte ost og meieriprodukter alene, er et overfladisk standpunkt, som er passende for en svak nasjon som ikke kan forsvare sin profet. Vi ber alle våre krigere ramme alle tilgjengelige mål som tilhører disse landene, står det i meldingen fra Mujaheedin-hæren, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Organisasjonen er en av tre grupper som tidligere i januar tok på seg ansvaret for nedskyting av amerikanske helikoptre i Irak, skriver Politiken. Protestene er et resultat av at Jyllands-Posten og norske Magazinet trykket det som oppfattes som støtende bilder av profeten Muhammed.

Uendret trusselbilde

Politiets overvåkingstjeneste (PST) mente tidligere i dag at trusselbildet mot Norge er uendret tross de palestinske demonstrasjonene.

- Vi kan ikke kommentere enkelthendelser, men vi vurderer trusler mot Norge fortløpende. Trusselbildet mot Norge er uendret, uttalte Martin Berntsen i PST til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling