- Vi får se: USA-president Donald Trump mener Nord-Korea fortsetter å være truende og fiendtlige mot USA. Foto: Kevin Lamarque  / Reuters / NTB Scanpix
- Vi får se: USA-president Donald Trump mener Nord-Korea fortsetter å være truende og fiendtlige mot USA. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Angripe Nord-Korea? - Vi får se ...

USAs president lover strengere sanksjoner mot Nord-Korea, etter diktaturstatens atomprøvesprengning natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president, Donald Trump, har gjentatte ganger varslet at det kan bli aktuelt å bruke militær makt mot Nord-Korea, dersom diktaturstaten ikke umiddelbart stopper utviklingen av sitt atomprogram, og stadige tester.

- De vil bli møtt med en ild og en vrede som verden aldri har sett før.

Det sa presidenten så seint som 8. august, etter at en rapport avslørte at Nord-Korea kan ha startet produksjon av små kjernefysiske stridshoder som kan monteres på landets eksisterende raketter.

- Vi får se

Det internasjonale samfunnet fordømmer Nord-Koreas siste atomprøvesprengning, som ble utført natt til søndag norsk tid. Trump har allerede varslet en betydelig opptrapping i sanksjoner mot det lukkede regimet, men han har foreløpig ikke sagt noe om en eventuell militær konflikt.

Søndag fikk Trump spørsmål fra en journalist om han planlegger å angripe Nord-Korea, ifølge NTB.

- Vi får se, svarte presidenten.

Kort tid etter skriver presidenten på Twitter at USA vurderer å «stoppe all handel med land som gjør forretninger med Nord-Korea.

Det er i så fall sanksjoner som vil ramme spesielt Kina hardt.

- Fiendtlig og farlig

Tidligere søndag, rundt åtte timer etter prøvesprengningen, kom presidenten med en kort uttalelse på Twitter. Der kaller han Nord-Korea for en «kjeltringnasjon» og sier truslene er pinlig for Kina.

- Nord-Korea har gjennomført en stor atomprøvesprengning. Deres ord og handlinger fortsetter å være veldig fiendtlige og farlige for USA, skriver Trump på Twitter.

Han skriver i en ny melding at nyheten er pinlig for Kina.

- Nord-Korea er en kjeltringnasjon som har blitt en stor trussel og er pinlig for Kina, som prøver å hjelpe, men med liten suksess, skriver han.

Dagbladet kommer tilbake med mer.