Angriper båter: - Ikke vanlig

Flere angrep skremmer lokalsamfunnet.

SKAPER FRYKT: Illustrasjonsbilde av en alligator i Florida. Foto: Shutterstock/NTB
SKAPER FRYKT: Illustrasjonsbilde av en alligator i Florida. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over de siste to ukene har alligatorer i Sugar Land i Texas spredd frykt blant innbyggerne. To kajakker har nemlig blitt angrepet av alligatorer.

- Jeg har rodd i dette vannet i over 20 år og vi har aldri hatt et alligator-angrep, sier Dee Connors, president for Greater Houston Rowing Club til den lokale TV-kanalen KHOU.

Det første angrepet skjedde etter at en eldre mann skal ha truffet en alligator med en av sine årer og alligatoren svarte med å bite etter båten. Båten begynte å synke, men mannen rakk å komme seg til land.

Men et isolert angrep var det ikke. For ei uke seinere skjedde det igjen.

- En annen av roerne rodde ut bak meg og en av alligatorene beit enden av båten hans, forteller Connors.

Også denne mannen kom seg i land på tross av skadene båten fikk.

- Det er skummelt. Jeg har begynt å padle raskere når jeg er i de områdene, innrømmer Connors.

Ikke vanlig

Området er hjem til mange alligatorer, men det er sjeldent at de går til angrep på båter eller mennesker, forteller Jonathan Warner, ved Texas Parks and Wildlife til The Independent.

- At de angriper båter er veldig tilfeldig og det er ikke vanlig at vi får meldinger om noe slikt, sier Warner.

Han tror angrepene skyldes mislykkede forsøk på å finne mat. En av grunnene til det er at alligatorene skal ha sluppet båtene raskt.

- Denne tiden av året er paringssesongen over - og derfor er de fleste alligatorbevegelser relatert til fôringsatferd. Jeg tror alligatorene trodde dette var et bytte, tok sjansen, og innså at det ikke var mat.

Han sier likevel at de har tatt grep i vannet. De har fjernet en alligator og satt opp tydelige skilt for å advare personer som ferdes i vannet.

KANNIBAL: Florida-kvinnen Tammy Shaw kom over denne makabre scenen da hun var ute på en padletur i Silver Springs State Park. Vis mer

Flere teorier

Flere har imidlertid stil spørsmål ved om angrepene skyldes at noe vegetasjon hadde blitt fjernet fra nær bredden av Oyster Creek, og at det har fått alligatorene til å føle seg mer truet.

Warner sier imidlertid at det ville overrasket han om det var grunnen på denne tiden av året fordi hekkesesongen er over og at det dermed ville vært usannsynlig at de da skulle vært så aggressive.

- Det ville overrasket meg om det var en aggressiv hunn så seint på året, sier Connors.

Han tror heller at en annen teori kan være at det synkende vannivået på grunn av tørken i USA har ført til at flere alligatorer har samlet seg på samme sted.

- Hvis det er tre dammer, og to av dem er tørket opp, kommer de til å være i dammen som fortsatt har vann, sier Warner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer