Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angriper Beirut sentralt

Israel skyter fra helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israelske fly angriper sentrale deler av Beirut. Dette er første gangen på de fire dagene som har gått siden Israel angrep Libanon at de sentrale delene av Beirut angripes.

Et helikopter fløy inn over hovestaden fra Middelhavet og skjøt en rakett mot et fyrtårn som ligger helt på tuppen av byen, melder AP. Dette tårnet er et kjent landemerke og ligger ved Manara-boulevarden hvor mange går tur om kveldene og jogger om morgenen.

Også havnen i Tripoli ble angrepet i ettermiddag. Flere siloer ble truffet da israelsk artilleri fyrte av fire missiler. Tripoli er den nest største havnebyen i Libanon.

Fram til nå har 106 personer blitt drept etter at Israel angrep Libanon.

Hizbollah svarte

Hizbollah svarte på de israelske angrepene og har skutt raketter mot feriebyen Tiberias i Israel, ifølge AP. Nå rømmer turistene byen.

Det er ikke meldt om skadde eller drepte etter angrepet.

De siste meldingene går ut på at Hizbollah kontinuerlig skyter raketter mot landsbyer og byer i den nordlige delen av Israel.

ANGRIPER BEIRUT: Israel har i dag angrepet sentrale deler av Beirut. Foto: Scanpix
ANGRIPER BEIRUT: Israel har i dag angrepet sentrale deler av Beirut. Foto: Scanpix Vis mer

Bombet forstedene

Israelske kampfly har bombet forstedene i Beirut for annen gang idag, og forårsaket to store eksplosjoner, melder AP.

Ifølge Hizbollahs egen tv-stasjon, Al Manar, rettet luftangrepet seg mot Hizbollah-befestede nabolaget Haret Hreik, som også ble angrepet tidligere i dag.

Det to eksplosjonene kunne høres fra Haret Hreik-området og ljomet over hele Beirut.

Foreløpig er det ikke meldt om drepte.

Huser Hizbollah

Haret Hreik-området huser blant annet Hizbollahs sikkerhetsområde som består av flere bygninger hvor Hizbollah-leder sjeik Hassan Nasrallah har sitt kontor og bolig.

Denne delen av Beirut ble også bombet på fredag. Da ble Nasrallahs hovedkvarter og bolig ødelagt. Nasrallah selv ble ikke skadd.

image: Angriper Beirut sentralt

Dagens angrep har rettet seg mot bruer, bensinlagre og bensinstasjoner i sør og øst.