Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angriper Bush

- Vi kan ikke drepe, fengsle eller okkupere alle våre motstandere, sier tidligere president Bill Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er sterkt kritisk til USAs utenrikspolitikk etter 11. september-angrepene.

- Nå virker det som vår virkelighetsoppfatning er slik: «Noe forferdelig rammet oss 11. september, og det gir oss retten til å fortolke framtidige hendelser slik at hele verden må være enig med oss. Hvis de ikke er enige, kan de dra til helvete», sa Clinton på et seminar tirsdag.

Før eller senere mener Clinton at USA må finne en måte å samarbeide med resten av verden på.

- Vi lever i en verden der vi er gjensidig avhengige av hverandre. Du kan ikke drepe, fengsle eller okkupere enhver motstander. Før eller senere må du inngå en avtale, sa Clinton, som mener at Washington overreagerte da Tyskland og Frankrike ledet an i motstanden mot krig i Irak.

Clinton mener dessuten at Bush-administrasjonen har problemer med å ha to tanker i hodet på samme tid.

- Siden 11. september virker det ikke som vi kan gjøre to ting samtidig. Hvis du bekjemper terrorisme, er det ikke mulig å gjøre USA til et bedre sted å leve, sa demokratenes siste president.

Clinton la til at hvis det var opp til ham burde alle planer om gigantiske skattelettelser legges på is. I stedet burde pengene brukes til å få liv i den sønderskutte amerikanske økonomien.

(NTB)

BUSK-KRITIKK: Bill Clinton sammen med Bono, en annen fredsmann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media