Angriper "heroin"-moten

Clinton sjokkert over motebransjen NEW YORK (Dagbladet): - Glorifisering av heroin er ikke kreativt, det er destruktivt, sa president Bill Clinton i går i et kraftig angrep på "junkie"-moten i moteblader og reklamekampanjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagen før trykte avisa New York Times en reportasje om den 20 år gamle motefotografen Davide Sorrenti som døde i februar av en overdose heroin.

Dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom motebransjen som i flere år har benektet at heroinbruken har bredt seg i motemiljøet samtidig som "junkie"-retningen har dominert motefotografiene, bladene og reklamekampanjene de siste tre åra.

Nå legger bransjen om. New York Times rapporterer at trendsettermagasiner som I-D og Detour vil lansere et mye friskere og sunnere image i sine juli-nummer. David Sorrentis siste narkoinspirerte motebilder ble offentliggjort i mars-nummeret av Detour.

Disse bildene ble også vist på en minneutstilling av hans bilder som hang i et galleri i New York under moteuka i mars i år.

Selvkritikk

President Bill Clinton sier at heroinbruken er økende blant studenter og andre, delvis som en følge av en vedvarende glorifisering av narkobruk gjennom bilder i blader og reklamekampanjer.

Clinton sa at enkelte ledere i motebransjen "innrømmer at det image som er formidlet gjennom motebilder de siste åra har fått heroinmisbruk til å virke glamorøst, sexy og kult. Men siden noen av menneskene i disse bildene nå begynner å dø, blir det klart at dette rett og slett ikke er sant", sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer