Angriper Høyres bomanalyse: - Folk er ikke dumme

Høyre mener bompengeopprøret handler om mye mer enn bompenger. - De forsøker å vri debatten, og det gjennomskues lett, svarer FNB Oslo.

BOMMELOM: Opposisjonen er ikke imponert over Høyres analyse av bomopprøret. Høyre-topper fra venstre: Harald Victor Hove, Fredrik Haaning, Eirik Lae Solberg og Thorbjørn Røe Isaksen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BOMMELOM: Opposisjonen er ikke imponert over Høyres analyse av bomopprøret. Høyre-topper fra venstre: Harald Victor Hove, Fredrik Haaning, Eirik Lae Solberg og Thorbjørn Røe Isaksen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bompengeopprøret rir de etablerte partiene som en mare, men i Høyre tror man misnøyen dreier seg om skatter og avgifter generelt. Og dét gjør partiet optimistisk før valget i september.

- Bompengedebatten handler om at vi har nådd et metningspunkt for hvor mye skatter og avgifter folk er villig til å betale. Og jevnt over betyr en stemme på Høyre lavere skatter og avgifter, og en stemme på venstresida det motsatte. Dermed har vi en situasjon som passer Høyre, sier næringsminister Thorbjørn Røe Isaksen (H) til Dagbladet.

- Bompengedebatten handler plutselig ikke bare om bompenger?

- Nei, og det bevises av det enkle faktum at det ikke er bommene som er problemet for folk, men at det koster penger.

- Når ble Høyre-topper også tankelesere?

- Det kan hende det finnes én velger som synes det er pyton å betale 5000 i året i bompenger, men topp å betale 5000 ekstra i eiendomsskatt, men det er ikke den velgeren vi forsøker å nå i dette tilfellet.

Bom, bom, bom

Røe Isaksen får støtte fra Høyre-toppene i Oslo, Bergen og Drammen. Alle tre har merket bompengefrustrasjonen i lokalpolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer