Fremskrittspartiets Per Sandberg og Høyres Trond Helleland mener Anniken Huitfeldt er bakstreversk i sitt forslag til ny barnelov. Foto: Mosvold Larsen / SCANPIX
Fremskrittspartiets Per Sandberg og Høyres Trond Helleland mener Anniken Huitfeldt er bakstreversk i sitt forslag til ny barnelov. Foto: Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Angriper Huitfeldt

- Tida er overmoden for å likestille mor og far, mener opposisjonspolitikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-s nestleder Per Sandberg og Høyres Trond Helleland er begge fedre. Nå krever de at Anniken Huitfeldt likestiller dem med mødrene.

Onsdag kunne Dagbladet presentere en rekke lovendringer Anniken Huitfeldt kommer med i mannsmeldingen før jul. Både Sandberg og Helleland støtter Karita Bekkemellem, som i gårsdagens Dagbladet kom med krass kritikk av Huitfeldts forslag.

- Trist
- Det er trist å se at man fortsatt nekter å likestille mor og far i barneloven. Fortsatt vil man ha far som en subsidiær forelder. Vi hadde flertall for å likestille i 1997, men da gikk Inger Stolt-Nilsen, Anne Enger (Sp) og Ågot Valle (SV) imot, sier Per Sandberg til Dagbladet.

- Jeg synes det er bakstreversk av Huitfeldt. Hun tar ikke likestillingstankegangen på alvor om hun ikke greier å likestille mor og far. Jeg mener Karitas kritikk er berettiget, men hun har jo også hatt sjansen som ansvarlig minister i flere omganger, sier Trond Helleland til Dagbladet.

Falskt flagg
De to viser til at loven i dag legger til grunn at det er mor barnet skal bo hos, om ikke foreldrene bor sammen eller er gifte.

- Jeg synes Huitfeldts forslag viser at likestillingsforkjempere seiler under falskt flagg. Bortsett fra Karita som har vært modig. De er der når det skal kvoteres, i lønnskampen og når far skal ta ansvar i hjemmet. Men når det kommer til lovverket, er de ikke villig til å gi far samme rett som mor, sier Sandberg.

Han og Helleland satt i samme komité som Karita Bekkemellem da Stortinget sist debatterte tvungen delt omsorg og likestilling mellom mor og far.