Angriper Huitfeldt

- Tida er overmoden for å likestille mor og far, mener opposisjonspolitikere.

Fremskrittspartiets Per Sandberg og Høyres Trond Helleland mener Anniken Huitfeldt er bakstreversk i sitt forslag til ny barnelov. Foto: Mosvold Larsen / SCANPIX
Fremskrittspartiets Per Sandberg og Høyres Trond Helleland mener Anniken Huitfeldt er bakstreversk i sitt forslag til ny barnelov. Foto: Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp-s nestleder Per Sandberg og Høyres Trond Helleland er begge fedre. Nå krever de at Anniken Huitfeldt likestiller dem med mødrene.

Onsdag kunne Dagbladet presentere en rekke lovendringer Anniken Huitfeldt kommer med i mannsmeldingen før jul. Både Sandberg og Helleland støtter Karita Bekkemellem, som i gårsdagens Dagbladet kom med krass kritikk av Huitfeldts forslag.

- Trist - Det er trist å se at man fortsatt nekter å likestille mor og far i barneloven. Fortsatt vil man ha far som en subsidiær forelder. Vi hadde flertall for å likestille i 1997, men da gikk Inger Stolt-Nilsen, Anne Enger (Sp) og Ågot Valle (SV) imot, sier Per Sandberg til Dagbladet.

- Jeg synes det er bakstreversk av Huitfeldt. Hun tar ikke likestillingstankegangen på alvor om hun ikke greier å likestille mor og far. Jeg mener Karitas kritikk er berettiget, men hun har jo også hatt sjansen som ansvarlig minister i flere omganger, sier Trond Helleland til Dagbladet.

Falskt flagg De to viser til at loven i dag legger til grunn at det er mor barnet skal bo hos, om ikke foreldrene bor sammen eller er gifte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer