Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angriper kandidaten som feiret som en seierherre etter 3. plassen. - Dette er ikke et studentvalg

De andre presidentkandidatene har fått en ny skyteskive.

I DYTTEN: Marco Rubio framstår som den kanskje største favoritten til å vinne den republikanske presidentkampen. Det skaper økt entusiasme og medie-oppmerksomhet, og han måtte be et knippe ivrige tilhengere om å roe seg litt ned da han skulle gjøre et intervju etter et valgkampmøte i Exeter i New Hampshire i går. Foto: REUTERS / Carlo Allegri / NTB scanpix
I DYTTEN: Marco Rubio framstår som den kanskje største favoritten til å vinne den republikanske presidentkampen. Det skaper økt entusiasme og medie-oppmerksomhet, og han måtte be et knippe ivrige tilhengere om å roe seg litt ned da han skulle gjøre et intervju etter et valgkampmøte i Exeter i New Hampshire i går. Foto: REUTERS / Carlo Allegri / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Florida-senator Marco Rubio (44) endte på tredjeplass i nominasjonsvalget i Iowa, men feiret som om han hadde vunnet.

Han hadde god grunn til å feire, da han var såpass tett på Ted Cruz (45) og Donald Trump (69) til at han føyk til topps på lista over hvem markedet mener har størst sjanse til å til slutt bli republikansk presidentkandidat. Rubio er nemlig ansett som den mest valgbare kandidaten i selve valget.

I angrep Rubio er også en favoritt i de etablerte delene av det republikanske partiet, og flere toneangivende republikanere mener nå at kandidater som Jeb Bush (62), John Kasich (63) og Chris Christie (53) bør vurdere trekke seg, for å øke Rubios vinnersjanser i kampen mot Cruz og Trump, skriver Politico.

Men det er ikke noe som tyder på at noen av dem forsvinner med det første. Bush dro fra Iowa til New Hampshire allerede før valget der var over, i et forsøk på å sikre seg et litt mindre katastrofalt resultat i valget til uka der. Og i stedet for å vike til side angriper de nå Rubio.

- Dette er ikke et studentvalg, folkens. Det er en kamp om å bli president i USA. La oss få gutten i bobla ut av bobla, sa New Jersey-guvernør Chris Christie etter et valgkampmøte i New Hampshire i natt norsk tid, ifølge Washington Post.

Christie ga uttrykk for at han mener Rubio ikke har gjort annet i valgkampen enn å «holde den samme 40 minutter lange talen han har pugget utenat».

Jeb Bush på sin side sa at Cruz og Rubio mangler livserfaring.

Trump leder New Hampshire er regnet som en mer liberal delstat enn Iowa, og det er ventet at Cruz vil gjøre det dårligere her enn i Iowa. Donald Trump har en solid ledelse på gjennomsnittet av meningsmålingene i New Hampshire med 33,7 prosent, mens Cruz, Rubio, Bush og Kasich alle ligger rundt 10-11 prosent. Chris Christie ligger på 5,8.

Allerede før Iowa-resultatene var klare sa forfatter og presidentekspert Hans Olav Lahlum at han anser Marco Rubio som den største favoritten totalt sett, men at mye avhenger av hva som skjer med de andre kandidatene.

- Bush og Rubio kommer begge fra Florida og appellerer til noe av det samme velgersegmentet, og Rubio kan få et oppsving hvis Bush og noen andre kandidater med lavere oppslutning trekker seg. Det er mye om og men og litt «hvem skal ut først», sa Lahlum.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram