Donald Trump i ny video:

- Angriper landet vårt

I natt publiserte Det hvite hus' Twitter-konto en fem minutter lang videouttalelse fra Donald Trump. I videoen fordømmer den avtroppende presidenten angrepet på Kongressen, men er helt taus om riksrettstiltalen.

FREDLIG TONE: Donald Trump var opptatt av å samle nasjonen da han talte via en tale postet på Twitter onsdag 13. januar. Video: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare timer etter at Representantenes hus i Kongressen vedtok å stille avtroppende president Donald Trump for riksrett, publiserte Det hvite hus i natt en fem minutter lang videouttalelse fra Trump på Twitter.

I videouttalelsen fordømmer presidenten angrepet på Kongressen forrige onsdag.

- Mine medamerikanere. Jeg vil snakke med dere om de foruroligende hendelsene forrige uke. Som jeg har sagt, stormingen av The Capitol -hjertet av vår republikk - forårsaket sinne og forferdet millioner av amerikanere på tvers av det politiske spekteret. Jeg vil være veldig tydelig. Jeg fordømmer volden vi så forrige uke. Vold og vandalisme har ingen plass i vårt land og vår bevegelse, begynner Trump videoen.

- Mobb-vold går mot alt

- «Make Amerika Great Again» har alltid handlet om forsvare loven, støtte menn og kvinner i politiet og å opprettholde vår nasjons tradisjoner og verdier. Mobb-vold går mot alt jeg tror på og vår bevegelse står for, fortsetter han.

I videoen hevder presidenten også at ingen støttespiller av han kunne ha støttet politisk vold.

- Ingen sann støttespiller av meg kunne noensinne støtte politisk vold eller være respektløs overfor politiet eller vårt flagg. Ingen sann støttespiller av meg kunne noensinne true eller trakassere deres medamerikanere. Om du gjør noen av disse tingene, støtter du ikke vår bevegelse. Du angriper den og du angriper landet vårt. Vi kan ikke tolerere det, sier Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer