Angriper LO for faktafeil om sosial dumping

KrF ber LO roe seg.

IKKE RIKTIG: - LO hevder at vi stemte med Høyre, Venstre og Frp om forslag som gikk mot tiltak mot sosial dumping. Det er ikke riktig, sier Hans Olav Syversen (KrF) Her er han i Stortingets Vandrehall. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE RIKTIG: - LO hevder at vi stemte med Høyre, Venstre og Frp om forslag som gikk mot tiltak mot sosial dumping. Det er ikke riktig, sier Hans Olav Syversen (KrF) Her er han i Stortingets Vandrehall. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krf mener LO gjør seg skyldig i faktafeil i en rapport om partienes arbeidslivspolitikk de siste åtte årene, og om stemmegivningen i Stortinget om flere tiltak mot sosial dumping i årene 2006 og 2007.

- LO har vært for raske på labben til å konkludere, sier KrFs parlamentariske leder og finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen til NTB.

Egne forslag Han har ennå ikke rukket å komme gjennom hele den 1.800 sider lange rapporten som LO denne uken la fram etter å ha gått gjennom de politiske partienes stemmegivning på Stortinget i samtlige arbeidslivssaker de siste åtte årene, men slår fast følgende:

- LO hevder at vi stemte med Høyre, Venstre og Frp om forslag som gikk mot tiltak mot sosial dumping. Det er ikke riktig. Vi var verken mot utvidet ansvar for oppdragsgiver eller innsynsrett for tillitsvalgte. Tvert om fremmet vi egne forslag om dette, sier Syversen.

Ber LO roe seg Han sier at LOs nye leder Gerd Kristiansen kan ta det med ro og dempe frykten for hva som vil skje med arbeidslivspolitikken ved et eventuelt regjeringsskifte til høsten.

- Faktum er at det nå er stor konsensus i arbeidslivspolitikken. Det er dårlig nytt for LO som valgkamporganisasjon, men burde være godt nytt for LO som arbeidstakerorganisasjon, sier Syversen til NTB.

Argumentet er nøyaktig hva lederen av LOs juridiske avdeling, Atle S. Johansen, spådde da han var med på framleggelsen av rapporten.

- Det er hyggelig å kunne innfri, sier Syversen.

Handling før ord Johansen har vært ansvarlig for utarbeidelsen av LOs faktapregede gjennomgang. Under fremleggelsen spådde han følgende:

- De borgerlige vil tone ned uenighetene i politikken og hevde at det har skjedd en endring i retning det bedre. Men vi har valgt å se på hva partiene rent faktisk gjør, ikke hva de sier. Det er ved avstemninger om lovforslag at politikken omsettes i tiltak som påvirker folks hverdag.

Minnes Valla Syversen viser til behandlingen av arbeidslivsmeldingen i Stortinget, og sier at på bakgrunn av den har LO ikke noe å frykte.

- Også Fremskrittspartiet har beveget seg. Det har vært en klar endring i retning av det bedre. Jeg syns heller at LO driver litt tilrettelagt historiefortelling med denne rapporten. Vi husker for eksempel at daværende LO-leder Gerd-Liv Valla slo i bordet og laget masse bråk om sykelønnsforslagene som kom fra Stoltenbergs regjering i 2006. Det er betimelig nok ikke tatt med fordi forslaget jo ble trukket, sier han.
NTB