Angriper MIFF for 22. juli-melding

Snorre Valen (SV) mener MIFF bruker enhver anledning til å fronte egen sak.

KRITISK: SVs Snorre Valen mener MIFF utnytter en hver anledning til å fremme egen sak. Foto: Torbjørn Berg / Skjermdump: Twitter
KRITISK: SVs Snorre Valen mener MIFF utnytter en hver anledning til å fremme egen sak. Foto: Torbjørn Berg / Skjermdump: TwitterVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en kronikk i dagens Dagbladet, går stortingspoilitiker og medlem i Fellesutvalget for Palestina, Snorre Valen (SV), hardt ut mot Med Israel for fred (MIFF). Han mener organisasjonen bruker enhver sak, selv et terrorangrep, som en mulighet til å fronte sin egen sak.

«Mindre enn én time etter bombeangrepet på regjeringskvartalet, og en time før de første meldingene på sosiale medier om massakren på Utøya, fant organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) og leder Conrad Myrland det for godt å kommentere terrorangrepet på Twitter.

Budskapet var enkelt: «Kan bomben ha kommet fordi Jonas Gahr Støre sa nei til å boikotte Israel på #utoya i går?» skriver Valen i kronikken.
 
Ufølsomt og smakløst Han viser til at Twitter-profilen @miffno, drevet av Conrad Myrland, senere samme kveld la ut en lenke til artikkelen «Det som truer Norge og Israel»på organisasjonens nettsted.

Han kritiserer MIFF for at de verken uttrykte sorg eller kondolanser.

«Kun overbevisningen om at en hver sak, selv et terrorangrep, umiddelbart er en anledning til å fronte sin egen sak» skriver Valen.

- MIFF bruker en type retorikk som stemmer overens med andre ting som er blitt mer polarisert i den norske samfunn. Det er så enspora å gjøre en pågående terroraksjon til et politisk poeng om Midtøsten. Det er ingen andre organisasjoner som holder på sånn, som blit tatt på alvor i norske medier. Ikke bare er det veldig ufølsomt og smakløst, men også et tegn på et eksremt enspora tankegods, utdyper Valen overfor Dagbladet.

Beklager meldinga MIFF-leder Conrad Myrland skrev Twitter-meldinga kort tid etter bomba i Regjeringskvartalet.

- Jeg skulle ikke skrevet den fleipete meldinga, og at dette skulle få en kobling til Utøya var det ingen som visste unntatt terroristen, sier Myrland til Dagbladet.

Myrland peker på at han bare 18 minutter etter den første meldinga skrev: "Det var et tvilsomt forsøk på å slå fast at eksplosjonen i hvert fall ikke skyldes Aps nei til boikott av Israel."

Senere skrev han også denne Twitter-meldinga: "Svært tvilsomt. Derfor regnet jeg med at alle forstod det. Men twitter-reaksjoner indikerer noe annet. Jeg beklager!"

Han forsvarer lenkingen til artikkelen «Det som truer Norge og Israel».

- Det Valen her glemmer å nevne er at meldingen bygde på det en ekspert hadde sagt på Dagsrevyen. MIFF var heller ikke alene om å frykte islamistisk terror mot Norge, sier han.

Dagen etter 22. juli tvitret også Myrland: «Dypt tragiske nyheter. Det finnes ikke sterke nok ord til å fordømme det som har skjedd.»

Han mener også SV bruker Gaza-krigen politisk.

- Alle organisasjoner og partier er fristet til å bruke kriser til å fronte egen sak. SV har de siste ukene brukt den tragiske krigen som Hamas startet, og insisterte på å fortsette, som et påskudd til å fronte sin anti-israelske agenda, mener Myrland.