Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angriper og plyndrer muslimske hus og bedrifter etter at presidenten gikk av

Fra gledesrus til bekymring i Den sentralafrikanske republikk.

 UROEN FORTSETTER:  Etter presidenten i Den sentralafrikanske republikk gikk av tidligere denne uken, brøt det ut jubelscener i hovedstaden Bangui. Jubelen ble fort erstatten at uro. Her jager en kristen mann en mann mistenkt for å være en del av Seleka-millitsen i Bangui på mandag. Foto: Jerome Delay / Ap Photo / NTB Scanpix
UROEN FORTSETTER: Etter presidenten i Den sentralafrikanske republikk gikk av tidligere denne uken, brøt det ut jubelscener i hovedstaden Bangui. Jubelen ble fort erstatten at uro. Her jager en kristen mann en mann mistenkt for å være en del av Seleka-millitsen i Bangui på mandag. Foto: Jerome Delay / Ap Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jublende folkemasser samlet seg fredag i sentrum av Bangui da det ble kjent at Michel Djotodia går av som president. Men i løpet av helga har uro igjen brutt ut i hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk.

Angriper muslimer Han tok makten i et kupp i fjor vinter, og har vært under kraftig press den siste tiden, på grunn av en voldelig konflikt mellom kristne og muslimer i landet.

Men lørdag ble jubelen erstattet av uro. Internasjonale nyhetsbyråer melder om skuddvekslinger, angrep på moskeer og plyndring av muslimskeide hus og butikker.

Volden blusset opp Det skjer etter et døgn med ro og optimisme om at forandringene i den politiske ledelsen ville føre til fred.

FN har økt intensiteten i evakueringen av utlendinger i Bangui etter at volden blusset opp igjen lørdag ettermiddag.

Samtidig har Benin bekreftet at Djotodia er på vei til landet for å gå i eksil der. Tusener av mennesker er drept og én million drevet på flukt siden den muslimske Seleka-militsen gikk løs på befolkningen uten at Djotodia greide å kontrollere dem. (NTB)

 PLYNDRET:  Her løper plyndrere for å søke tilflukt, etter de hørte rifleskudd nær 'Reconciliation crossroad' i hovedstaden Bangui, søndag 11. januar. Foto: Eric Feferberg / AFP  Photo / NTB Scanpix
PLYNDRET: Her løper plyndrere for å søke tilflukt, etter de hørte rifleskudd nær 'Reconciliation crossroad' i hovedstaden Bangui, søndag 11. januar. Foto: Eric Feferberg / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media