Ny i Aps sentralstyre

Angriper Oslo-medier: - Skriver om hverandre

Fylkesordfører Tore O. Sandvik vil være «røsten fra landet utenfor Oslo-gryta».

AP-TOPP: Fylkesordfører Tore O. Sandvik blir nytt medlem i sentralstyret, og velges på landsmøtet i aril. Han vil sier han ønsker å være en røst fra landet utenfor Oslo. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
AP-TOPP: Fylkesordfører Tore O. Sandvik blir nytt medlem i sentralstyret, og velges på landsmøtet i aril. Han vil sier han ønsker å være en røst fra landet utenfor Oslo. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fylkesordfører Tore O. Sandvik er Trøndelags nye kandidat inn i Ap's sentralstyre etter at Trond Giske trakk seg i fjor vinter.

- Jeg vil prøve å bidra til å være en tydelig stemme fra landet utenfor Oslo-gryta. Jeg vil være en stemme som bringer lyden fra min del av landet inn til partiets ledelse, lyden fra dem som gir omsorg, skaper verdier, strever med å få hverdagene til å gå opp og som føler seg oversett i det offentlige ordskiftet som dominerer de nasjonale mediene, sier Sandvik til Dagbladet.

- Blir blogg for kommentatorer

Sandvik, som er en gammel venn av Trond Giske, vil ikke kommentere bråket etter den famøse «barvideoen», men kommer med følgende angrep på «Oslo-avisene»:

- Bare den siste uka har to av Oslo-avisene prestert å bruke hele førstesida på sitater fra sine egne kommentatorer.

Det viktigste som skjedde disse dagene her i landet, var altså det som foregikk inne i hodet til disse avisenes kommentatorer ved et skrivebord i Oslo. Vi kan ikke få en utvikling der avisene blir en blogg for politiske kommentatorer med begrenset omgangskrets, tordner Sandvik, og utdyper:

- Skriver ikke om folks dagligliv

- Riksmediene skriver ikke om den hverdagen folk lever i. Det blir ikke referert av mediene i Oslo-gryta, Det er en oppfatning blant folk om at det som blir de store mediesakene, er ikke det som angår folk i deres dagligliv. Det blir en avstand mellom det som preger mediebildet og det folk er opptatt av. Dette svekker det politiske ordskiftet, sier Sandvik.

Han sier han vil være stemmen som målbærer hvordan det stpr til rundt omkring i et land hvor forskjellene øker og ordskiftet blir hardere.

- Stå sammen

- For meg skal Arbeiderpartiet stå for det som holder oss sammen her i landet. Det vi har felles - i all vår forskjellighet og alt vårt mangfold.

Arbeiderpartiet har historisk vært brubyggeren i norsk politikk. En koalisjon som har funnet løsningene mellom arbeid og kapital, mellom by og land, mellom styring og marked, og mellom verdiskaping og miljø.

Vi skal være for folkepartiet. Det er slik vi forsøker å styre i Trøndelag. Vi skal ha et Arbeiderparti for trygghet og utvikling, der folk bor og jobber, sier Sandvik.

Han vil ikke kommentere striden om Trond Giskes plass i styret for Trøndelag Ap, men fokusere på politikk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer